Šport > Moto športi
15 ogledov

Ferrari brani javni ''ukor'' Alonsu

ferrari alonso Reuters
Scuderia Ferrari brani odločitev predsednika Luce di Montezemola, ki je javno oštel Fernanda Alonsa.

Rdeči iz Maranella so se odzvali na špekulacije, ki so se pojavile po javni graji Fernanda Alonsa s strani predsednika Ferrarija Luca di Montezemolo.

Španski dirkač je vidno nezadovoljen s formo svojega poskočnega konjička, ki mu ne omogoča dostojnega boja za naslov svetovnega prvaka. Alonso se je zaradi tega pritožil medijem, njegovo negodovanje pa je prišlo na uho Di Montezemolu, ki je svojega varovanca javno okaral in dejal, da s svojim početjem škodi ekipi.

Razprtije znotraj najuspešnejše ekipe v zgodovini formule 1 so botrovale govoricam, da se Alonso seli v Red Bull. Zgodba se je še dodatno zapletla, ko so agenta španskega dirkača opazili v bivalniku Red Bulla, kar je posredno potrdil tudi šef ekipe Christian Horner.

Pri Ferrariju zagotavljajo, da besede Di Montezemola ne gre razumeti kot kritiko na račun Alonsa, ampak kot dvig motivacije. ''Montezemolo podpira dirkača, ki zahtevata izboljšave dirkalnika, in to čim hitreje. Popolnoma razume Fernandovo razočaranje po najbolj zahtevni dirki letošnje sezone. On je njegov glavni podpornik in mu popolnoma zaupa. Njegove besede naj bi bile nekaj pozitivnega. Želel je motivirati ekipo, da bi združeno stremela k skupnemu cilju,'' sporočajo iz Ferrarija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.