Šport > Moto športi
11 ogledov

"Ta Ferrari mi ne sede"

Massa Ferrari Nürburgring VN Nemčije velika nagrada formula 1 dirka EPA
Fenando Alonso je za rojstni dan moral poslušati nasvete predsednika Ferrarija Luce di Montezemole. Ta ni zadovoljen s trenutnimi predstavami poskočnega konjička.

"Ferrari, ki sem ga gledal na včerajšnji dirki, mi ne sede dobro," je bil nad predstavo rdečih dirkalnikov na Veliki nagradi Madžarske razočaran predsednik poskočnega konjička Luca di Montezemola. Že to jutro je sledil sestanek s šefom ekipe Stefanom Domenicalijem in inženirji Scuderie, govorilo pa se je o izboljšanju bolida. Montezemola je zahteval napredek, od dirke v Spaju pa naj bi bil Ferrari znova med kandidati za posamično zmago.

Di Montezemola je bil v zadnjem času nezadovoljen tudi s komentarji razočaranega Fernanda Alonsa, ki po predsednikovem mnenju ne pomagajo ekipi. Prvi mož Ferrarija je ob čestitki za rojstni dan, Alonso je praznoval 32. obletnico rojstva, Asturijca spomnil "da so vsi veliki šampioni, ki so v preteklosti vozili Ferrari, postavili interese ekipe nad svoje lastne ambicije. Zdaj je pravi čas, da se ostane miren, da se izogne polemikam in se pokaže odločnost pri napredku ekipe. Potrebno je stati ob stani moštvu in njegovim ljudem ob stezi in zunaj nje.   

Di Montezemolo si je vzel čas tudi za tehnične analize. V ospredju je bila debata o novih Pirellijevih pnevmatikah, ki naj na zadnjih dveh dirkah niso bile pisano na kožo Ferrarija. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.