Šport > Moto športi
20 ogledov

Red Bull potrdil pogovore z Alonsom

alonso domenicali EPA
Moštvo formule 1 Red Bull je potrdilo, da so se pogovarjali z agentom Fernanda Alonsa, ki je vse bolj nezadovoljen s svojim poskočnim konjičkom.

Dirkač Ferrarija Fernando Alonso se je zaradi neprimernih komentarjev na račun poskočnega konjička znašel na bojni nogi s predsednikom Luco di Montezemolom. Italijanski poslovnež je svojega varovanca opozoril, da z negativnimi izjavami na račun dirkalnika F138 naredi več škode kot pa koristi.

alonso massa domenicali | Avtor: EPA EPA
Alonso se trenutno nahaja na tretjem mestu skupnega seštevka prvenstva formule 1 in ima 39 točk zaostanka za trikratnim svetovnim prvakom Sebastianom Vettlom. Španec je prepričan, da bi se s konkurenčnim dirkalnikom lahko boril za naslov prvaka, kar mu priznavajo tudi nekateri drugi dirkači formule 1.

V luči napetosti, ki se je naselila v Ferrarijevo garažo, je Alonso postal neuradni kandidat za zamenjavo Marka Webbra, ki se po koncu sezone poslavlja od formule 1. Favorita za prazno mesto ostajata Kimi Räikkönen (Lotus) in Daniel Ricciardo (Torro Rosso), medtem ko je Jean-Eric Vergne (Torro Rosso) po besedah šefa rdečih bikov Christiana Hornerja izpadel iz enačbe. Olje na ogenj govoricam o morebitnem sodelovanju med Alonsom in aktualnimi svetovnimi prvaki je prilil agent španskega dirkača, ki se je v Budimpešti mudil v bivalniku Red Bulla.

Šef ekipe Christian Horner špekulacij o dogovoru z Alonsom ni želel ovreči. ''Srečo imamo, da se nahajamo v položaju, kjer se za prosto mesto zanimajo številni dirkači. V Silverstonu smo si pobliže ogledali Daniela Ricciarda. Čez poletje bomo pretehtali možnosti in poskušali sprejeti pravo odločitev,'' je povedal Horner.

''Ali je Alonso na voljo? Vprašajte njega''

Na vprašanje, ali so se z Alonsovim agentom pogovarjali o konkretnih ponudbah, je Horner odvrnil: ''Vsi pogovori so zaupne narave. Ali je Alonso na voljo? Vprašajte njega. Bilo bi zanimivo. Sprejeti moramo odločitev, ki bo najboljša za ekipo. Prejšnji teden se je govorilo o Räikkönenu, ta teden o Alonsu.''

Predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo je prepričan, da Alonso ne bo zapustil Scuderie. ''Prvič, pogodbo ima sklenjeno do leta 2016. Fernando je naše bogastvo in morali bomo delati skupaj, da premagamo te težke trenutke,'' je povedal Montezemolo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.