Šport > Moto športi
1798 ogledov

Ferrarijev prefrigan trik ni uspel

Epa Ferrari naj bi z namestitvijo ogledal pridobil aerodinamično prednost.
Krovna zveza za motošport je rdeče iz Maranella opozorila, da kršijo pravila.

Tehnična zamisel ekipe formule 1 Ferrari, ki je na prejšnji dirki v Barceloni vzvratna ogledala namestila na zaščitni sistem za dirkačevo glavo (Halo), ni naletela na razumevanje pri krovni avtomobilistični zvezi Fii; ta je danes ekipo opozorila, da je kršila pravila.

Fia je sicer moštvom pred dirko v Azerbajdžanu sama ponudila možnost, da na sistem Halo, ta je od letos obvezen in skrbi za zaščito dirkačeve glave v primeru trčenja oziroma udarca v predel, kjer sedi voznik, namestijo ogledala, toda zdaj je ugotovila, da je ekipa iz Maranella bržčas kršila pravila.

Ferrari se je na dirki v Barceloni odločil izkoristiti možnost takšne namestitve ogledal, toda medtem ko njihov prvo voznik Sebastian Vettel pri tem ni videl nič spornega, menil je, da je vidljivost boljša kot prej, pa so pri tekmecih postali pozorni na samo konstrukcijo ogledal. Prepričani so bili, da je namen namestitve ogledal predvsem izboljšati aerodinamične lastnosti dirkalnika in ne pomagati dirkaču z boljšim pogled dirkača nazaj.

lewis hamilton Mercedes priznal Šport Hamilton z razlogom ni podaljšal pogodbe

Pred naslednjimi dirkami, čez deset dni bo klasična preizkušnja v Monaku, je tako Fia poslala opozorilo, ki se nanaša na možnost namestitve ogledal na sistem Halo. Ta bo sicer še vedno možna, toda zdaj so zelo natančno določili pravila, kako lahko to naredijo, pri čemer so izpostavili predvsem to, da postavitev ogledal ne sme vplivati na aerodinamiko bolida.

Fia je še dodala, da bo ta pravila do naslednje sezone preverila in morebitne pomanjkljivosti odpravila, da ne bo več prihajalo do nesporazumov pri razumevanju, kaj je dovoljeno in kaj ne.

Na lastno pobudo Šport Čudovita gesta dvakratnega svetovnega prvaka
Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice