Šport > Moto športi
703 ogledov

Gajser in Pancar odlična na Švedskem

Tim Gajser Profimedia
Gajser drugi v kvalifikacijah na Švedskem, Pancar odličen peti.

Slovenski motokrosist Tim Gajser (Honda) je bil drugi v kvalifikacijah velike nagrade Švedske v Uddevali v elitnem razredu razred MXGP, v katerem vodi v točkovanju svetovnega prvenstva. Za najhitrejšim, Avstralcem Mitchellom Evansom (Honda), je zaostal 2,474 sekunde. Tretji je bil Nizozemec Calvin Vlaanderen (Yamaha), šesti pa Švicar Jeremy Seewer (Yamaha), drugi v sezoni SP.

Gajser je sicer prepričljivo prvi v seštevku MXGP in lahko, če se bo vse obrnilo v njegov prid, morda že v nedeljo potrdi naslov prvaka. Njegov najbližji tekmec, Jeremy Seewer, zaostaja za 122 točk. Do konca sezone so le še štiri dirke. Če bo prednost prednost Gajserja po Švedski pred prvim zasledovalcem znašala več kot 150 točk, bo tako že tudi teoretično postal svetovni prvak.

V razredu MX2 pa je bil slovenski predstavnik Jan Pancar (KLM) peti, za najhitrejšim in vodilnim v prvenstvu, Jagom Geertsom iz Belgije (Yamaha), je zaostal 11,534 sekunde. Pancar je na Švedsko prišel kot 12. voznik sezone v MX2 z 200 točkami.

Vožnji v razredu MXGP bosta v nedeljo v Uddevalli na sporedu ob 14.15 in 17.10, v razredu MX2 pa ob 13.10 in 16.15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice