Šport > Moto športi
275 ogledov

Le za malenkost manjša prednost Gajserja

Tim Gajser Profimedia
Gajser sedmi v Lommelu, zmagal Bogers.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v Belgiji osvojil sedmo mesto v elitnem razredu MXGP, potem ko je bil sedmi tako v prvi kot drugi vožnji. Zmagal je Nizozemec Brian Bogers.

 

Gajser je sicer prepričljivo prvi v seštevku sezone, pred tokratno dirko je imel kar 125 točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem. Po Lommelu se je ta le za malenkost zmanjšal, saj je najbližji tekmec, zmagovalec sobotnih kvalifikacij Švicar Jeremy Seewer, tokrat končal na petem mestu in dobil le tri točke več kot Slovenec.

V prvi vožnji je Gajser že startal zadržano in bil na začetku četrti, v naslednjih krogih pa je izgubil še nekaj mest, ko ga je na zahtevnem mivkastem terenu prehitelo še nekaj tekmecev, pred koncem je tudi padel in ostalo mu je sedmo mesto.

V ospredju je bil najbolj prepričljiv Bogers, ki se je po nekaj krogih prebil v vodstvo in tam ostal do konca. Drugi je bil njegov rojak Calvin Vlaandern, tretji pa Francoz Romain Febvre.

Podobno je bilo v drugi vožnji, ko Gajser prav tako ni imel pravih možnosti za preboj proti vrhu, je pa predvsem skrbel za to, da mu ne bi preveč ušel Seewer, ki tudi ni bil v boju za zmagovalni oder. Švicar je nazadnje sicer končal pred Gajserjem, toda prednost v SP stopil le za tri točke.

V ospredju so namreč drugo vožnjo najprej končali trije Nizozemci. Zmagal je Glenn Coldenhoff, drugi je bil Vlaanderen, tretji pa Bogers. A za slednjega je bilo tudi to dovolj, da je zmagal v seštevku dirke, kjer je zbral 45 točk, eno več kot Vlaanderen in dve več kot Coldenhoff.

"V nobeni od voženj mi ni uspelo najti res dobre linije. Steza je bile izjemno groba, kar je delo še otežilo. Trudil sem se, kolikor se je dalo, a ni bilo ritma in šlo je bolj za preživetje kot za dirkanje," je nastop v Belgiji za spletno stran svoje ekipe Honda ocenil Gajser.

"Seveda sem malo razočaran, želel sem biti konkurenčen in se boriti za vrh, toda tole dirko bom pozabil in se pripravil na finiš sezone, kjer moram ostati močan," je še dodal najboljši dirkač sezone. Gajser je z novimi 28 točkami skupno zdaj pri 605, Seewer jih ima 483. Tretji je Španec Jorge Prado s 465.

V razredu MX2 so bili najboljši Belgijec Jago Geerts, Nizozemec Kay de Wolf in Francoz Tom Vialle. Slovenski dirkač Jan Pancar je uvodno vožnjo končal na 13. mestu, drugo na 11., tudi skupno pa je bil na dirki 11., dobil je 18 novih točk v SP. Za Pancarja je bila to najboljša uvrstitev na belgijski mivki doslej.

V seštevku je prvi Geerts s 590 točkami, Pancar je 12. z 200 točkami.

Naslednja dirka bo 7. avgusta v švedski Uddevalli. Po odpovedi zadnje letošnje dirke v Omanu so zdaj skupno ostale le še štiri dirke do konca sezone, tako da je Gajser že zelo blizu novemu naslovu prvaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice