Šport > Moto športi
1332 ogledov

Gajser v prvo suveren, prednost je vse večja

Tim Gajser Reševalni pas/Twitter
Gajser zanesljivo do zmage v prvi vožnji v Indoneziji.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je zanesljivo zmagal v prvi vožnji dirke svetovnega prvenstva razreda MXGP na novem prizorišču v Indoneziji.

Potem ko je dobil že sobotne kvalifikacije, je bil tudi danes v prvi vožnji razred zase in brez težav dobil novih 25 točk v SP ter še povečal naskok pred tekmeci v seštevku sezone.

V SP je imel Gajser že pred indonezijsko dirko 101 točko naskoka pred najbližjim tekmecem Švicarjem Jeremyjem Seewerjem. Ta je bil danes, potem ko je kvalifikacije končal na zadnjem mestu, le 12. in je tako še povečal zaostanek za Slovencem.

Najbližji Gajserju, ki je takoj po startu prevzel vodstvo in prednost do cilja le še povečeval, pa je bil Španec Jorge Prado, tretji je bil v prvi vožnji njegov rojak Ruben Fernandez.

Na dirki v Samoti Sumbawi sicer ni vseh dirkačev, saj je bilo na startu razreda MXGP le 20 voznikov. Manjka tudi Francoz Maxime Renaux, ki se je poškodoval na prejšnji dirki, povratnik po poškodbi, njegov rojak Romain Febvre, lani drugi motokrosist na svetu, pa je bil danes v prvi vožnji peti.

Tim Gajser | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Gajser je edini slovenski dirkač na tem prizorišču, saj v razredu MX2 v Indoneziji ne nastopa Jan Pancar. V precej okrnjeni konkurenci, na startu tega razreda je bilo le 15 voznikov, je prvo vožnjo dobil Francoz Tom Vialle, drugi je bil Belgijec Jago Geerts, tretji pa Nemec Simon Längenfelder.

Druga vožnja v elitnem razredu MXGP bo na sporedu ob 10.10 po slovenskem času, v MX2 pa uro prej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice