Šport > Moto športi
256 ogledov

Gajser počasnejši le od najbližjega zasledovalca

Tim Gajser Profimedia
Gajser drugi v kvalifikacijah Lommela.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je v kvalifikacijah pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v Belgiji dosegel drugo izhodišče. Najboljši v Lommelu je bil danes Švicar Jeremy Seewer, najbližji zasledovalec slovenskega dirkača v seštevku elitnega razreda MXGP.

Gajser je bil prejšnji teden v češkem Loketu tretji, a se razmerje moči na vrhu SP ni spremenilo. Še vedno ima namreč 125 točk naskoka, le da je zdaj njegov najbližji tekmec prav zmagovalec te dirke Seewer.

Skupno je zdaj nekdanji svetovni prvak pri 577 točkah, Seewer pa je prehitel Španca Jorgeja Prada na drugem mestu v SP, ima pa 452 točk. Še deset točk več zaostaja Prado.

Danes je Švicar dosegel drugo zaporedno kvalifikacijsko zmago, drugi pa je bil Gajser. Prado je imel tretji dosežek, za njim pa so bili še Nizozemca Calvin Vlaanderen in Glenn Coldenhoff ter lani drugi v seštevku sezone, Francoz Romain Febvre.

V razredu MX2 bo na flandrijski dirki s prvega mesta začel Nizozemec Kay de Wolf, ki je v kvalifikacijah ugnal Francoza Thibaulta Benistanta in domačina Jaga Geertsa. Slovenski dirkač Jan Pancar, ki je skupno na 11. mestu, pa si je za nedeljsko dirko privozil 19. izhodišče.

Prva vožnja VN Flandrije bo v nedeljo v razredu MXGP ob 14.15, druga pa ob 17.10. V razredu MX2 bosta vožnji uro prej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice