Šport > Moto športi
278 ogledov

Gajser v drugo potrdil kakovost

Tim Gajser Epa
Gajser v prvi vožnji s prebojem iz ozadja, v drugo vseskozi med najboljšimi.

Slovenski motokrosist Tim Gajser (Honda) je na dirki svetovnega prvenstva v razredu MXGP v latvijskem Kegumsu osvojil končno peto mesto, potem ko je bil v prvi vožnji deveti, v drugi pa četrti. Zmagal je skupno vodilni Nizozemec Jeffrey Herlings (KTM), ki je bil najhitrejši v obeh vožnjah. drugi je bil  Italijan Antonio Cairoli (KTM), ki je bil v obeh vožnjah drugi, tretji pa Francoz Gautier Paulin (Husqvarna). Klemen Gerčar je bil po 31. in 26. mestu skupno 28.

Gajser je za začetek vikenda v kvalifikacijah osvojil sedmo mesto, na dirki pa je prikazal eno solidno in eno zelo dobro vožnjo. Prvi start se mu ni najbolje posrečil. Tekmovalci so ga zaprli in ostal je ujet v ozadju, sledil je še padec. Dirko je začel med zadnjimi, zato ga je čakalo veliko dela, da je izboljšal svojo uvrstitev. Že po nekaj uvodnih krogih se je Gajser priključil najboljši petnajsterici. Za tem je z dobrimi časi pridobil še nekaj mest, na koncu je bil deveti.

V drugi vožnji je menjal startno mesto, kar se je izkazalo za dobro odločitev, saj je začel povsem drugače, kot v prvo. Vozil je na tretjem mestu, potem pa ga je Paulin izrinil mesto niže. Zapretil mu je tudi Belgijec Clement Desalle, ki pa ga je Gajser uspel pustiti za sabo in je v drugi vožnji osvojil četrto mesto. Skupno je latvijsko dirko končal na petem mestu.Gerčar je bil v kvalifikacijah devetindvajseti. Na dirki je v prvi vožnji odstopil zaradi tehničnih težav, potem, ko mu je počila guma, v drugi vožnji je bil šestindvajseti. 

eric geboers Žalostna vest Šport Svetovni prvak umrl med reševanjem psa

V ospredju se je ponavljal letošnji scenarij. Herlings in Italijan Cairoli sta bila znova neulovljiva za svetovno karavano. Zmagal je Herlings, ki se je ob nekaj atraktivnih manevrih uspel obdržati na motorju, Cairoli je bil drugi. 

Herlings iz dirke v dirko v seštevku prvenstva povečuje svojo prednost pred drugouvrščenim Cairolijem, ta po sedmih dirkah znaša devetindvajset točk, skupaj jih ima 336. Gajser je s 177 točkami osmi, za šestim mestom zaostaja le tri točke, za sedmim pa dve.

Osma dirka svetovnega prvenstva MXGP bo naslednji vikend v Nemčiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice