Šport > Moto športi
199 ogledov

Gajser znova med najboljšimi

Tim Gajser Reševalni pas/Twitter
Gajser drugi v prvi vožnji Francije.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je v prvi vožnji predzadnje dirke sezone svetovnega prvenstva v razredu MXGP v francoskem St. Jean d'Angelyju osvojil drugo mesto. Zmagal je Švicar Jeremy Seewer.

Gajser je že prejšnji teden na Finskem predčasno osvojil naslov svetovnega prvaka za leto 2022. V Franciji tako lahko nastopa povsem sproščeno, prav Seewer pa je sicer v SP najbližje, a je imel pred današnjo dirko že neulovljive 104 točke zaostanka.

V kvalifikacijah si je Gajser v soboto privozil drugo izhodišče za domačinom Romainom Febvrejem. Po startu prve vožnje je bil nato v prvi polovici dirke na tretjem mestu, pozneje je Francoza prehitel, Švicar pa je ostal na prvem mestu, čeprav se mu je Gajser v zadnjem krogu močno približal in ga tudi napadel. Febvre je bil na koncu tretji.

V razredu MX2 je slovenski dirkač Jan Pancar danes v prvi vožnji končal na 11. mestu. Zmagal je domačin Thibault Benistant pred rojakom Tomom Viallejem in Belgijcem Jagom Geertsom.

Druga vožnja elitnega razreda MXGP bo na vrsti ob 17.10, v MX2 pa uro prej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.