Šport > Moto športi
14 ogledov

Gerčar svetovni prvak!

Klemen Gerčar Žurnal24 main
Klemen Gerčar, član AMD Brežice, je na zadnji dirki svetovnega motokros prvenstva razreda MX3 uspel zadržati 13 točk prednosti pred Čehom Martinom Michekom in osvojiti naslov svetovnega prvaka.

Tekmovanje v Šenkvicah na Slovaškem je Klemen Gerčar dobro pričel, saj je kvalifikacije zaključil na drugem mestu in si s tem priboril dobro izhodišče za samo dirko. Martin Michek je zasedel šele osmo mesto, a na ogrevanju pred nedeljsko dirko z najboljšim časom Gerčarju dal vedeti, da bo boj za naslov svetovnega prvaka zelo oster. In tako je tudi bilo.

Štart prve dirke ni Gerčarju prinesel nič dobrega, ob trku z lanskim prvakom Avstrijcem Walknerjem je namreč padel in dirko začel povsem iz ozadja. Kljub padcu je uspel prvo vožnjo zaključiti na sedmem mestu. Ker je bil Michek drugi, je to pomenilo, da se je prednost pred zadnjo vožnjo zmanjšala na vsega pet točk. Tik pred Gerčajem je vožnjo zaključil Matevž Irt (AMD Sitar racing).

Drugo vožnjo je Gerčar začel nekoliko bolj zadržano, saj ni želel tvegati še enega padca. Med dirko sta se z Michekom ves čas prehitevala in se izmenjevala na mestih, čeprav povsem na vrh nista mogla. Gerčarju je na koncu šesto mesto v tej vožnji, ob dejstvu da se je Čeh uvrstil tik za njim, zadostovalo za naslov svetovnega prvaka.Na koncu je razlika med njima znašala 6 točk!

"Zelo sem vesel, da mi je uspelo osvojiti naslov svetovnega prvaka. Zahvalil bi se celotni ekipi in vsem, ki so me vsa ta leta podpirali. Hvala tudi navijačem" je bil po prihodu v cilj navdušen Gerčar. Zanj je bila sicer to letošnja najslabša uvrstitev, saj se na devetih dirkah le dvakrat ni uvrstil na zmagovalne stopničke. Je pa ob tem trikrat zmagal.

Matevž Irt je v drugi vožnji ostal brez uvrstitve, v skupnem seštevku prvenstva pa je 12.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.