Šport > Moto športi
2169 ogledov

Grda nesreča dveh dirkačev, oba končala v ogradi

formula 2 youtube
Dirkaška nedelja na ruskem dirkališču se je začela z grdim trkom.

Dirkališče v Sočiju ta konec tedna gosti karavani dirkačev v formuli ena in dva. Na nedeljski dirki slednje je v osmem krogu prišlo do trčenja med Italijanom Luco Ghiottom in Britancem Jackom Aitkenom. Dirka je bila po nesreči prekinjena z rdečo zastavo.

Ghiotto je pred incidentom prehitel Aitkena, a je ta poizkušal vrniti udarec. Dirkalnika sta nekaj časa vozila vzporedno po stezi, nato pa je Britanca zaneslo v bolid tekmeca, oba dirkača pa sta končala v ogradi. Na srečo sta jo odnesla brez hujših poškodb, čeprav je zaradi iztekanja bencina Italijanov dirkalnik celo zagorel.

Sledil je hiter ogled nesreče, nato pa je bila dirka po 25 minutah dokončno ustavljena, poškodbe na zaščitni ogradi so bile prevelike. Ker so dirkači odvozili manj kot 75 odstotkov dirke, so bile podeljene le polovične točke za osmerico najboljših. Zmagal je sicer Kitajec Guanyu Zhou, drugo mesto je osvojil Rus Nikita Mazepin, tretje pa vodilni v skupni razvrstitvi Mick Schumacher. 

Formulo 2 je sicer lani avgusta pretresla tragedija, ko je življenje izgubil mladi francoski dirkač. Na dirki v Belgiji v Spa Francorchampsu je prišlo do hude nesreče. Dirkača Anthoina Huberta in Juana Manuela Correo so odpeljali v bolnišnico, prireditelji pa so kasneje sporočili, da je Hubert podlegel poškodbam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.