Šport > Moto športi
26 ogledov

Grosjean osvojil GP2. Se vrača v F1?

romain grosjean 2009 renault EPA
Francoz Romain Grosjean je štiri dirke pred koncem sezone pripravljalne serije za formulo 1, GP2, osvojil naslov prvaka in tako dokazal, da si zasluži še eno priložnost v F1.

V Švici rojeni Romain Grosjean (ima francosko državljanstvo in dirkaško licenco) je v sezoni 2009 že odpeljal sedem dirk v formuli 1, a z Renaultom ni bil boljši kot tretji. Odtlej je testni dirkač francosko-angleške ekipe, kali pa se v seriji GP2. Če je bil lani le 14., je letos že štiri dirke pred koncem osvojil naslov prvaka. Tako se poraja vprašanje, ali je čas, da dobi novo priložnost v formuli 1. Nenazadnje so prvaki in podprvaki GP2 vselej napredovali v formulo 1 (na primer Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Timo Glock, Pastor Maldonado, Sergio Perez).

"Želim se vrniti v formulo 1, a moj glavni cilj je, da za sezono 2012 najdem čim boljšo ponudbo," pove 25-letni Grosjean. "Upam, da lahko dobim dober sedež, v pravih pogojih, da bi imel pravo priložnost v formuli 1." Morda dobi priložnost že ob koncu te sezone (namesto Nicka Heidfelda oziroma Bruna Senne). "Če bi dobil ponudbo le za zadnjih pet dirk letos in nič drugega, to zame ni dobra ponudba." V veliki četverici (Ferrari, Red Bull, Mercedes in McLaren) so vsi sedeži za sezono 2012 že zasedeni, če se vrne Robert Kubica, pa bržkone tudi v Renaultu ne bo prostora zanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.