Šport > Moto športi
18 ogledov

Heidfeld na sodišče. "Ni bil dovolj hiter."

nick heidfele renault 2011 spa EPA
Nick Heidfeld se ni sprijaznil, da ga je Renault zamenjal in vložil tožbo na londonsko sodišče. Renault menjavo z Brunom Senno utemeljuje, češ da izkušeni Nemec ni bil dovolj hiter, predvsem pa ni vzpostavil vloge vodje v ekipi in s tem je vsem padla motivacija.

Eric Boullier, vodja ekipe formula 1 Renault, je pojasnil, da so Nicka Heidfelda odpustili, ker ni bil dovolj hiter in ne zato, ker Bruno Senna prinaša več sponzorskega denarja. "Tekom poletja smo preučili naše dosežke, nivo naše motivacije in sprejeli odločitev, da moramo iti v novo smer. Nisem bil zadovoljen z Nickovo hitrostjo in njegovimi dosežki nasploh, saj gre za izkušenega dirkača. To je to. Nick je prijazen fant, a nekaj ni delovalo. Kot vodja ni uspel. Če si včasih počasnejši od Vitalija oziroma skoraj vedno, težko ekipo ženeš naprej oziroma postaneš njen vodja. Nekaj sem torej moral spremeniti, da bi vse v ekipi znova prebudil."


Bruno Senna, ki je prvi prosti trening za VN Belgije končal v zaščitnih gumah, na drugem pa je dosegel 17. čas (Vitalij Petrov je bil zaradi težav z dirkalnikom zadnji), je za zdaj potrjen za to in naslednjo dirko v Monzi. Heidfeld je namreč na londonsko višje sodišče vložil tožbo proti ekipi, saj je prepričan, da ga ekipa ni smela odpustiti. Zaslišanje bo čez tri tedne in tako se Nemec nadeja, da bo na VN Singapurja spet z volanom Renaulta. Kot je razkril Boullier, so bili na prvostopenjskem sodišču že to sredo in je sodnik presodil v njihovo korist. "Sodnik je presodil, da je naše dejanje legalno in lahko zamenjamo Nicka." Čez tri tedne razsodba bržkone ne bo drugačna.

Tudi Senna zavrača govorice, da je sedež dobil zaradi sponzorjev: "Nobenih novih nalepk ne vidite na dirkalniku. Ekipa mi zaupa, da lahko opravim svoj posel in gleda v prihodnost." Ker Renault še naprej ni dovolj konkurenčen, si Brazilec za kvalifikacije želi dež. V petek ni dirkal na limitu, pove in pravi, da zaradi začasne pogodbe ni pod dodatnih pritiskom. "Pritisk bi bil enak, četudi bi imel triletno pogodbo. Želim le sesti v dirkalnik in se dokazati. S pritiskom sem se v preteklosti že znal kosati." Ker dirkalnik ni narejen za njegov slog dirkanja, ne gre preveč pričakovati, želi si le, da bi bil blizu Petrovu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.