Šport > Moto športi
33 ogledov

Potrjeno: Senna menja Heidfelda

bruno senna vm madžarske 2011 renault Reuters
Nečak Ayrtona Senne, 27-letni Bruno Senna, bo ta konec tedna namesto Nicka Heidfelda, ki ni ustrezno zamenjal Roberta Kubico, dirkal za volanom Renaulta na VN Belgije.

Po več tednih kritik na račun slabih dosežkov Nemca Nicka Heidfelda in več dnevih govoric, da ga bo zamenjal 27-letni Brazilec Bruno Senna, je slednje postalo tudi uradno. VN Belgije v Spaju bo ob Rusu Vitaliju Petrovu za francosko-angleško moštvo odpeljal nečak Ayrtona Senne, ki je rezervni oziroma testni dirkač ekipe, lani pa je za Hispanio brez ene same točke oddirkal 18 VN. Zakaj odločitev za Senno in ne Francoza Romaina Grosjeana, vodilnega v seriji GP2? Morda tudi zato, ker je večinski lastnik ekipe Genii Capital pred časom vložil 10 milijard težak posel v eno od brazilskih podjetij.

Senna je z letošnjim dirkalnikom Renaulta odpeljal le nekaj malega krogov na zimskih testiranjih ter en prosti trening pred VN Madžarske. V času poletnih počitnic je kilometre nabiral z Renaultovim dirkalnikom iz sezone 2009. Zdaj menja Heidfelda, ki ima za sabo že več kot 180 dirk, a čeprav je osvojil 34 točk, torej dve več od Petrova, ni zadovoljil ekipnih pričakovanj. Brunu se tako končno izpolnjujejo sanje po nekoliko bolj konkurenčnem dirkalniku - Renault za Spa napoveduje velike izboljšave.


"Velik izziv bo priti nazaj sredi sezone, a sam sodeloval na vseh sestankih inženirjev in dobro vem, kaj se dogaja v ekipi. Komaj čakam, da se začne. Upam na napredek. Skušal bom opravičiti zaupanje ekipe,"
je ob prihodu v Spa dejal Senna. "Če bom blizu Petrovu, bo to lep dosežek." Za zdaj ni jasno, ali bo Bruno dirkal le ta vikend in naslednji v Monzi ali tudi na preostalih dirkah sezone. "Želja je, da bi dirkal do konca sezone, a tega še ne morem potriti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.