Šport > Moto športi
16 ogledov

Senna že ta vikend namesto Heidfelda?

formula trening hungaroring bruno senna renault EPA
Dnevi Nicka Heidfelda v formuli 1 so šteti. Renault ga želi zamenjati že ta konec tedna na VN Belgije. Bruno Senna je pripravljen, da sede v Nemčev dirkalnik, a ta naj ne bi želel oditi.

Eric Boullier in Gerard Lopez, prva moža ekipe formule 1 Renault, sta v zadnjih tednih večkrat izrazila razočaranje ned dosežki Nicka Heidfelda, ki z izjemo enih stopničk na začetku sezone ni ustrezno zamenjal poškodovanega Roberta Kubice. Ne le, da so nemškemu veteranu šteti dnevi, kot poroča Autosport, je nekdanji dirkač Prosta, Sauberja, Jordana, Williamsa in BMW-ja že odpeljal svojo zadnjo dirko v formuli 1. Kot je razkril strokovni komentator na BBC-ju in nekdanji lastnik moštva Eddie Jordan, ki je v stalnih stikih s Heidfeldom, naj bi Brazilec Bruno Senna že ta konec tedna nastopil na VN Belgije. Renault za zdaj ne daje komentarjev.

Položaj naj ne bi bil tako zelo preprost, saj naj Heidfeld ne bi želel odstopiti kokpita. Ni jasno, ali ima v pogodbi možnost, da ga ekipa predčasno odpusti. Renault v Spa prihaja z večjimi nadgradnjami na dirkalniku in tako Nemec, za katerega je to zadnja priložnost, da se dokaže in morda najde službo za naslednjo sezono, želi z izboljšanim dirkalnikom potrditi, da je še sposoben dirkanja na najvišji ravni. Gre za dirkača s 184 odpeljanimi dirkami, največ med vsemi, ki še nimajo zmage, bil pa je že 13-krat na zmagovalnem odru. Po VN Madžarske je Heidfeld dejal: "Končno razumemo naše težave. Lahko bomo naredili korak naprej. Za naslednjo dirko pričakujem nekaj velikega."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.