Šport > Moto športi
12 ogledov

Kubica mora na še eno operacijo

Robert Kubica (Foto: EPA) EPA
Robert Kubica sicer dobro okreva, le desne roke ne more normalno premikati, zato bo moral na še eno operacijo, da mu sprostijo ramo, šele nato bo stopil v zadnjo fazo okrevanja.

Za ekipo Lotus Renault oziroma na kratko Renault sezona 2011 ni uspešna. Vse se je začelo s februarsko resno poškodbo Roberta Kubice, njegova zamenjava Nick Heidfeld pa ni upravičil pričakovanj. Imajo vsega 66 točk, a še verjamejo v končno četrto mesto (Mercedes ima 80 točk). Svetla točka v sezoni bi bila vrnitev poljskega dirkača. Nič še ni uradnega, ali bo letos dejansko dirkal, prihajajo pa spodbudne informacije o njegovem okrevanju.


"Mislim, da dobro okreva," je dejal prvi človek ekipe Gerard Lopez. "Gre za težko bitko, a če se lahko kdo vrne, se lahko on. Žal pa to ni Robertova prva večja nesreča. Vemo, da je psihično zelo močan, kako dolgo pa bo potrebno, da bo fizično okreval, pa moramo še počakati." Kubico konec meseca čaka še ena operacija, ko mu bodo sprostili z vijaki in ploščicami zakrpano desno ramo. "Ker ne more normalno premikati rame, okrevanje ni potekalo povsem normalno. Ko rama ne bo več blokirana, bo lahko povsem premikal roko in začel krepiti mišice," pojasnjuje njegov zdravnik Riccardo Ceccarelli, ki ne daje upanja, da bi Robert lahko že letos sedel v svoj kokpit.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.