Šport > Moto športi
25 ogledov

Mercedes rabi čas, ki ga Schumi nima

formula vn madžarske 2011 schumacher EPA
"Če uspehe dosežeš prej kot v petih letih, si naredil nekaj izjemnega," izpostavlja Norbert Huag (Mercedes). Še tri leta? Michael Schumacher toliko časa nima. Medtem v drugem srebrnem moštvu (McLarnu) še verjamejo v letošnji naslov prvaka.

Vodja McLarna, Martin Whitmarsh, s poletnih počitnic sporoča, da imata njegova dirkača Lewis Hamilton in Jenson Button še možnosti za letošnji naslov svetovnega prvaka, pa čeprav za Sebastianom Vettlom (Red Bull) zaostajata za 88 oziroma 100 točk. "Težko bo, a je mogoče. Težko je zmagati dirko, a edino, kar nam preostane, je, da poskušamo zmagati vse do konca. Več kot to ne moremo narediti." "Pomagati" bi jim moral še Vettel – s kakšnim odstopom. "Težko je zmanjšati tako velik zaostanek, a je mogoče." Do konca sezone 2011 je še osem dirk, naslednja bo zadnji konec tedna avgusta v Belgiji. "V Spaju bi radi prvo in drugo mesto. Priročno pa bi bilo, če Red Bull ne bi bil tretji. Na stopničkah bi radi pozdravili Ferrari," po pravici pove Whitmarsh.


Medtem je sezona za ekipo Mercedesa odpisana. Nico Rosberg za vodilnim v seštevku zaostaja 186 točk, Michael Schumacher pa 202. Slednji je zanikal govorice, da se po sezoni umika, in bo tako naslednje leto še enkrat poskusil upravičiti svoj sloves. Ekipa mu ni dala konkurenčnega dirkalnika, zdaj pa priznavajo, da potrebujejo še več časa, časa, ki ga veteran Schumacher nima (ima še enoletno pogodbo). "Red Bull je potreboval pet let, da so zgradili zmagovit sistem. Potreben je pač čas. S tem se moramo sprijazniti. Ne trdim, da nam bo uspelo čez dve leti, potrebnega bo še več časa. Če uspehe dosežeš prej kot v petih letih, si naredil nekaj izjemnega," zatrjuje vodja Mercedesovega motošportnega oddelka Norbert Haug. Za Mercedes je to uradno šele druga sezona, je pa njihov predhodnik Brawn leta 2009 osvojil obe lovoriki.


Haug je vzel v bran Schumacherja, pa čeprav je Nemec na 11 dirkal zbral le 32 točk. "Treba je priznati, da mu na kvalifikacijah nekaj manjka, a na dirkah je letos, še posebej na zadnjih petih dirkah, bil povsem primerjil z Nicom, nekajkrat celo malo hitrejši." Poudarja, da se je priljubljeni Schumi dokazal tudi s številnimi prehitevanju in: "Je zelo ambiciozen. V njem še vedno gori ogenj. Kar poglejte ga v oči." Da bi dirkača želela oditi iz ekipe, pa je "čisto sranje", še odgovori Haug.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.