Šport > Moto športi
15 ogledov

Lauda Schumiju: "V F1 nisi zaradi užitka"

Niki Lauda je razburil javnost. (Foto: Reuters) Reuters
Legendarni Niki Lauda je obupal nad Michaelom Schumacherjem. Če želi biti pošten do samega sebe, naj razmisli o koncu kariere. "Mislim, da se Michaelu ne bo več izšlo." Mercedesu pa Avstrijec svetuje, naj Schumija odpusti, če ta dirka le iz užitka.

"Vedno sem bil velik podpornik Michaelovega povratka, ker sem nekaj podobnega storil tudi sam. Lani smo razumeli, da potrebuje čas, da se privadi na nov dirkalnik, pa še testirati ni smel. Za letos pa mislim, da je bila njegova zadnja priložnost za pravi povratek. A letos je zgodba enaka," o drugi karieri Michaela Schumacherja (Mercedes) v intervjuju za revijo Motor Sport razmišlja trikratni prvak in danes strokovni komentator na RTL, Niki Lauda. Avstrijec se je leta 1982 vrnil po dveh letih odstotnosti in leta 1984 osvojil svoj tretji naslov. Ko pa je leto pozneje končal na skromnem desetem mestu in 59 točk za ekipnim kolegom pri McLarnu Alainom Prostom, se je odločil za upokojitev.


Pred dnevi je v pogovoru za častnik Corrierre della Sera tudi Schumacher sam podvomil v nadaljevanje kariere: "Ne vem, če je moja miselnost pravilna za moštvo. Na določeni točki bomo ocenili, ali bom nadaljeval ali končal." Agentka sedemkratnega prvaka, Sabine Kehm, je medtem že zanikala, da te besede pomenijo, da bo po koncu letošnje sezone odnehal.

Lauda je mnenja, da Schumacher ni tako zelo sprošen, kot kaže navzven. "Vsak športnik, ki bi rad nastopal, kot je Schumacher nekoč, mora biti pošten do samega sebe. Pravi, da potrebuje čas. Bla, bla, bla. Kaže se kot sproščen fant, ki res uživa v dirkanju. A znotraj sebe gotovo ni sproščen, ker noben vrhunski dirkač ne mara biti premagan. Če bi bil res sproščen, kot trdi, potem bi mu Mercedes moral reči, naj se upokoji. V formuli 1 nisi zaradi užitka. Vprašati se mora: 'Ali zmorem?' Mislim, da se Michaelu ne bo več izšlo. Ko poskušaš biti hiter, poskušaš vse. In ko poskušaš vse, pa ti vseeno ne uspe, je to to. Prepričan sem, da se še trudi, a nekega dne bo spoznal, da ne more več, in takrat bo sprejel odločitev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.