Šport > Moto športi
14 ogledov

Tom Cruise dirkal 291 kilometrov na uro

tom cruise red bull formula 1
1/12
Red Bull Racing
Zvezdnik filma Misija nemogoče Tom Cruise je na dirkališču Willow Springs v Teksasu preizkusil dirkalnik formule 1 ekipe Red Bull Renault. Odpeljal je 24 krogov, bil navdušen in dosegel najvišjo končno hitrost 291 kilometrov na uro. Nekaj nasvetov mu je dal nekdanji dirkač David Coulthard, ki je kasneje v bližnjem Austinu v slogu dirkača relija dirkal po gradbišču nove steze, ki bo naslednje leto gostila VN ZDA.

Tom Cruise si je vzel prost dan med snemanjem novega filma Mission: Impossible Ghost Protocol ter prišel na dirkališče Willow Springs. Njegov inštruktor je bil nekdanji dirkač formule 1 Škot David Coulthard. Najprej sta opravila spoznavni krog po dirkališču z osebnim avtom, nato pa je Cruise sam sedel za volan dirkalnika in sprva sledil Coulthardu, nato pa je na progi ostal sam. Prevozil je skupno 24 krogov, Red Bull pa je sporočil, da je v najboljšem dosegel hitrost 291 km/h, kar je bilo le osem km/h slabše od dosežka Coultharda.

"Tom je dobro opravil. Presenečen sem bil, da se je tako hitro navadil na dirkalnik. Vozil je odlično, glede na to, kako zahteven je dirkalnik formule 1 za upravljanje. Navdušil me je," je filmskega zvezdnika pohvalil Coulthard. Cruise je znan kot ljubitelj dirk, preizkusil se je že v številnih tekmovalnih razredih, a je bila ta izkušnja njegova prva v formuli 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.