Šport > Moto športi
19 ogledov

Schumi: "Ne obžalujem veliko stvari"

michael schumacher 20 let 2011
1/8
EPA
Kerpen. Kjer je Michael Schumacher prvič dirkal z gokartom. Spa. Kjer je sedemkratni prvak prvič sedel v kokpit dirkalnika formule 1. Dvajset let kasneje se zmagovalec 91 dirk vrača na "kraj zločina". Pred dirko za VN Belgije, na kateri bo obeležil 20-letnico v F1, je s Sebastianom Vettlom v Kerpnu dirkal z gokarti, na četrtkovi novinarski konferenci pa je imel ob Brunu Senni največji nasmešek. Čestitke Schumacherju tudi z naše strani.

Najuspešnejši, a tudi najbolj kontroverzni dirkač današnjega časa, Michael Schumacher, se je dan pred začetkom dirkaškega vikenda ozrl na 20 let v formuli 1. Danes 42-letni Nemec je 25. avgusta leta 1991 debitiral med elito in to prav na VN Belgije, kjer se ta konec tedna dogaja 12. dirka sezone 2011. "Če bi se lahko vrnil nazaj, bi določene stvari storil drugače. A v življenju je tako, da moraš narediti določene napake, da razumeš, da so to napake in te ti dajejo smernice za naprej," je moraliziral zmagovalec 19 dirk in sedemkratni svetovni prvak. "Ne obžalujem veliko stvari. Navdušen in ponosen sem na vse, kar sem dosegel."


"Jasno je, da do njega čutim veliko spoštovanja. Bil je junak mojega otroštva,"
se je živi legendi formule 1 poklonil Sebastian Vettel (Red Bull), ki je sedel ob njem na četrtkovi novinarski konferenci v Spaju, leta 1991 pa je imel ob Schumijevem debiju vsega štiri leta. Michaelu se je ob jubileju poklonil tudi Luca di Montezemolo, prvi mož Ferrarija, s katerim je med letoma 2000 in 2004 osvojil pet naslovov prvaka. "Michael bo za vedno v srcih vseh v Maranellu in vsem navijačev poskočnega konjiča. Težko bomo kdaj ponovili rezultate, ki smo jih dosegali z njim. Njegova strast do dirkanja je neverjetna."


Schumacherjevih 12 "neulovljivih" rekordov:

Največ zmag - 91
Največ naslovov prvaka - sedem
Največ prvih startnih položajev - 68
Največ točk - 1.473 točk
Največ zmag v eni sezoni - 13 (2004)
Največ uvrstitev na stopničke - 154
Največ zaporednih uvrstitev na stopničke - 19
Največ zmag na isti VN - osem (VN Francije)
Največ zmag s pole positiona - 40
Največ najhitrejših krogov na dirki - 76
Največ hat-trickov (pole, zmaga, najhitrejši krog) - 22
Največ zaporednih uvrstitev med dobitnike točk - 24

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.