Šport > Moto športi
19 ogledov

Lew se ozira v 2012, ekipa se ne predaja

spa lewis hamilton felipe massa EPA
Lewis Hamilton (McLaren) se že ozira v sezono 2012, s Fernandom Alonsom (Ferrari) sta prepričana, da bodo naslednje leto Red Bullu konkurenčni že od prve dirke naprej. Medtem pa šef McLarna noče podpisati letošnje predaje. "Dirk je še dovolj."

110 točk zaostanka Jensona Buttna in 113 Lewisa Hamiltona. Slednji je po odstopu v Spaju in sedmi zmagi Sebastiana Vettla (Red Bull) priznal, da je naslov prvaka nedosegljiv. Šef McLarna Martin Whitmarsh pa predaje noče podpisati: "Zelo ambiciozno se zdi, da bi še pričakovali naslov prvaka, a moramo ostati pozitivni, naši navijači to pričakujejo. Če bi se Ferrari in McLarn zdaj predala, to ne bi bilo pravo sporočilo. Navijači si zaslužijo ostro bitko." Čeprav McLaren že gradi dirkalnik za naslednjo sezono, pa bodo za preostalih sedem dirk poskušali izboljšati tudi letošnjega. "Dirk je še dovolj. Poskušali bomo izboljšati dirkalnik in nato bomo videli, ali lahko zmagamo vse do konca," dodaja Whitmarsh.

Medtem se Hamilton že ozira v sezono 2012. Računa, da lahko storijo to, kar zadnjih nekaj let počne Red Bull. "Red Bull ima skoraj enak dirkalnik kot leta 2009, z evolucijo ga le vsako leto naredijo hitrejšega. Mi smo imeli leta 2009 obupen dirkalnik in smo morali za sezono 2010 narediti povsem novega. Tudi tisti ni bil dovolj dober in smo z nič začeli delati tudi letošnjega. Za naslednje leto pa bomo bržkone imeli isti dirkalnik, le nadgradili ga bomo, zato bomo konkurenčnejši že od prve dirke. Je pa res, da bo Red Bull najbrž spet naredil evolucijo svojega dirkalnika. Morda se motim, ko ne dvomim, da bodo spet zelo, zelo močni od prve dirke naprej."

Mnenja ne deli Fernando Alonso (Ferrari), ki ima s 102 točkama zaostanka tudi sam letos le še teoretične možnosti za naslov prvaka. "Pravila se ne spreminjajo. Ferrari in McLaren bosta z izboljšanima dirkalnikoma od zdaj zelo blizu Red Bullu ali pa celo pred njim. Naslednje leto bo zelo tesno od samega začetka."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.