Šport > Moto športi
29 ogledov

Webber na rojstni dan podaljšal pogodbo

vn belgije 2011 webber red bull EPA
Mark Webber je na svoj 35. rojstni dan podaljšal pogodbo z Red Bullom še za sezono 2012, tako so že osem dirk pred koncem letošnje sezone v vseh štirih največjih ekipah (Red Bull, Ferrari, McLaren, Mercedes) zapoljeni vsi sedeži za naslednjo sezono.

"V formuli 1 si želim še naprej dirkati na samem vrhu, zato ni bilo težko še za eno leto podaljšati z Red Bullom. Moja motivacija, da dosežem najboljše rezultate tako zase kot za ekipo je še vedno zelo visoka," je odločitev za podaljšanje z Red Bullom pojasnil Mark Webber. Dejanje ni presenečenje, pa čeprav ima kar nekaj težav z vlogo številke 1 v ekipi prvakov. "V petih skupnih letih smo trdo delali, dokazali, da znamo narediti zmagoviti dirkalnik in osvojiti prvenstvo. Komaj čakam, da bom tudi naslednjo leto na vrhu prav vsak konec tedna."


"Ko smo se začeli pogovarjati o sezoni 2012, je postalo takoj jasno, da tako Mark kot ekipa želita nadaljevati z uspešnim partnerstvom. Zlahka smo se odločili za podaljšanje pogodbe. Mark ekipo dobro pozna, saj je z nami že od leta 2007. Njegova motivacija, fizična pripravljenost in predanost dirkanje je visoka kot še nikoli,
" je razložil vodja Red Bulla, Christian Horner. "Dvojica Webber in Vettel je zelo močna. Drug drugega priganjata in to se ne bo spremenilo." Sebastian Vettel, ki se mu letos nasmiha drugi naslov prvaka, je podaljšal že spomladi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.