Šport > Moto športi
10 ogledov

Grosjeanu dve kazni v eni dirki

romain grosjean sebastian vettel EPA
Dirkač Lotusa Romain Grosjean je zaradi nespametne vožnje na dirki za VN Madžarske dobil kar dve kazni.

Romain Grosjean (Lotus) je dirko za VN Madžarske začel s tretjega startnega mesta, kar je bil njegov najboljši kvalifikacijski rezultat v letošnji sezoni.

Francoz je v uvodnem delu dirke ogrožal Sebastiana Vettla, ki je obtičal za nekonkurenčnim Jensonom Buttonom (McLaren).

Tako Vettlu kot Grosjeanu je Buttona uspelo prehiteti, dirkač Lotusa pa je ob tveganem manevru trčil z Britancem. Komisarji so po dirki pregledali posnetke in Grosjeanu, ki je končal na šestem mestu, pribili 20 sekund, kar pa ni spremenilo njegove uvrstititve.

''Ko sem prehiteval Jensona, sem bil preveč na levi, zato bi se rad opravičil,'' je povedal Grosjean, ki je bil v lanski sezoni pogosto tarča kritik, da je njegova vožnja nevarna in neumna. ''Imela sva srečo, da nihče od naju ni utrpel nobene škode,'' je dodal Francoz.

Kaznovan že med dirko

Prvo kazen je Grosjean dobil med dirko, in sicer je moral zapeljati skozi bokse, ker je na nepravilen način prehitel Felipeja Masso (Ferrari). Komisarji so namreč presodili, da je bil med prehitevanjem Brazilca z vsemi štirimi kolesi za črto, ki označuje rob dirkališča. ''Pri prehitevanju Masse se mi je zdelo, da imam vsaj dve kolesi na črti. Poskušal sem po zunanji strani in močno pritiskal. Posnetka še nisem videl,'' je povedal Grosjean.

S kaznijo je bil nezadovoljen tudi šef Lotusa Eric Boullier. ''Zdi se mi, da je bila kazen nekoliko pretirana. Nikamor se ni mogel umakniti in bil je le nekaj centimetrov s steze. Seveda je težko, če tako kazen prejmeš, ko se boriš za stopničke,'' je povedal Boullier.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.