Šport > Moto športi
24 ogledov

"Hülkenberg bo prvak." A s kom?

Kimi Räikkönen bo naslednje leto najverjetneje znova dirkal med reli elito. (Fot Žurnal24 main
Zdaj je uradno, da se Räikkönen ne vrača v formulo 1. Ostaja Schumacher, potem ko je Sutil zanikal možnost, da ga zamenja. Še naprej pa ni jasno, ali bo Maldonado iz Williamsa izrinil Hülkenberga.
Adrian Sutil (Force India) kljub drugačnim govoricam v srebrni ekipi Mercedesa ne bo zamenjal sedemkratnega svetovnega prvaka in najuspešnejšega dirkača vseh časov Michaela Schumacherja. "V tem ni niti malo resnice," je bil jasen Schumijev rojak.

Nekdanji svetovni prvak v formuli 1 Finec Kimi Räikkönen se kljub drugačnim napovedim za zdaj le ne bo vrnil. "Možnosti, ki so povezane s formulo 1 ni. Kimi je trenutno osredotočen le na reli. Formula 1 bo morda znova zanimia čez čas, za zdaj pa tega cilja nimamo. Nič pa še ni odločenega o Kimijevi prihodnosti v WRC. V tem trenuku nismo še nič podpisali, smo pa v pogovorih z nekaterimi ekipami,“ je v pogovoru za finsko televizijo dejal Kimijev agent, Steve Robertson.

Kljub številnim pogovorom se zdi trenutno najbolj realna možnost, da Kimi ostane v mladem moštvu Citröena. Finca naj sicer ne bi plačeval francoski avtomobilski gigant, temveč kar njegov osebni sponzor Red Bull. Njegova plača naj bi bila kar občutno nižja kot letošnjih pet milijonov funtov. Ob Citröenu se omenja tudi Mini, a problem pri Britancih je ta, da prihodnje leto ne nameravajo nastopiti na vseh dirkah, saj se bodo osredotočali na razvoj dirkalnika. Omenja se tudi možnost, da se Räikkönen pridruži Američanu Kenu Blocku pr moštvu Monster Ford World Rally. Nenazadnje pa se lahko zgodi, da Finec izpusti naslednjo sezono in se vrne leta 2012, če ga bo kdo želel v svojem moštvu.

VN Avstralije dirka 2010 nesre%C4%8Da Nico Hulkenberg Williams | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Maldonado ali Hülkenberg?
Še naprej je vprašljiva prihodnost letos novinca Nica Hülkenberga pri Williamsu. Prvak serije GP2 Venezuelčan Pastor Maldonado bo čez 14 dni na testiranjih mladih dirkačev v Abu Dabiju sedel v Williamsu in bi, ker pač ima več sponzorskega denarja, lahko iz kokpita za sezono 2011 izrinil Hülkenberga. Po vseh teh govoricah se je ta vikend oglasil Frank Williams. Ni niti potrdil niti zanikal morebitne zamenjave, temveč le dobro govoril o nemškem dirkaču. "Na prvih dirkah je res malo razočaral. Morda je bil nekoliko preveč previden. V zadnjem času pa je postal zelo konkurenčen in videli smo, da v formuli 1 lahko doseže nekaj velikega. Ko bo v pravi ekipi - morda nekega dne v naši - bo postal svetovni prvak." Torej to pomeni, da ostaja pri njih? "Upam, da."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.