Šport > Moto športi
3272 ogledov

Je to naslednik Lewisa Hamiltona pri Mercedesu?

Mick Schumacher Epa
Napovedani prestop Lewisa Hamiltona je sprožil nova ugibanja o prihodnosti Micka Schumacherja.

Dirkaški svet je pred dnevi zatresla novica o prestopu sedemkrantega svetovenga prvaka Lewisa Hamiltona, ki bi po koncu sezone 2024 zapustil Mercedes in postal član Ferrarija, kjer bo združil moči s Charlesom Leclercom.

Mercedes zdaj čaka težka naloga, saj bo bodoči član moštva moral zapolniti velike čevlje. Čeprav srebrni v zadnjih letih niso dominirali, je Hamilton z nemško ekipo zrušil številne rekorde v formuli 1, zato si bo Toto Wolff prizadeval v moštvo pripeljati dostojnega naslednika.

Hamilton Neverjeten učinek Šport Prestop desetletja v F1 že daje senzacionalne rezultate

Med možnimi kandidat se najpogostje omenja Fernanda Alonsa in Carlosa Sainza Jr., visoko pa naj bi po ocenah nekaterih poznavalcev kotiral tudi Mick Schumacher. Nemec, sin Michaela Schumacherja, je v pretekosti po samo dveh sezonah med dirkaško elito dobil nogo pri Haasu, kmalu zatem pa so se sodelovanju z njim odpovedali tudi na Ferrarrijevi dirkaški akademiji. 

Iz zagate so ga rešili pri Mercedesu, zadnji ekipi, za katero je pred dirkaško upokojitvijo dirkal njegov slavni oče. Schumacher je v srebrni garaži prevzel vlogo razvojnega dirkača, za povrhu pa se je pridružil še moštvu Alpine Hypercar, s katerim je vstopil v svet vzdržljivostnega dirkanja.

Ob robu predstavitve novega dirkalnika Alpine A524 se 24-letni Nemec ni mogel izogniti vprašanjem o Mercedesu in možnosti vrnitve na startno vrsto F1.

Christian Horner Na udaru Šport Red Bull preiskuje resne obtožbe zoper svojega šefa

"Novica je bila precejšen šok za vse, tudi za mene," je napovedano selitev Hamiltona, ki je imel z Mercedesom sklenjeno pogodbo tudi za leto 2025, komentiral Schumacher. "Po drugi strani pa se ima vsak pravico ravnati po svoji vesti. Kaj sledi prihodnje leto, se bo šele razkrilo. Tudi sam ne vem. Navdušen sem nad tem, kaj me čaka v prihodnosti."

"Moje oči so še vedno uprte v formulo 1. Ker je dogajanje na trgu dirakčev trenutno zelo razburljivo, se zna zgoditi, da se mi bodo odprla kakšna vrata," je ocenil. Na vprašanje, ali se prihodnje leto vidi v Mercedesu, je Schumacher odvrnil: "O tem nisem veliko razmišljal. Tukaj smo na predstaviti dirkalnika Alpine A524, na to, kar sledi, pa bo potrebno še malce počakati."

Andretti Formula 1 Šport Šok za ameriškega mogotca: Fia prižgala rdečo luč!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.