Šport > Moto športi
13 ogledov

Kazen desetih mest za Schumacherja

michael schumacher EPA
Nemškega dirkača Michaela Schumacherja, ki se še vedno bori za svojo prihodnost v formuli 1, je doletela nova kazen. Zaradi nesreče z Jean-Ericom Vergnejem bo moral sedemkratni svetoni prvak na dirki v Suzuki startati deset mest nižje.

michael schumacher | Avtor: EPA EPA
Michael Schumacher bo na dirki za VN Japonske startal z desetimi mesti pribitka, saj so komisarji odločili, da je bi to že drugi tovrsten prekršek Nemca v letošnji sezoni. V Barceloni je trčil v Bruna Senno, takrat pa je prejel kazen petih mest. Ker so bile tokrat okoliščine podobne, je kazen dvakrat višja. ''Pri kazni smo upoštevali, da je to drugi prekršek v letošnji sezoni. Dirkač je priznal, da je trčil zaradi lastne napake in slabšega oprijema cestišča,'' so zapisali komisarji.

Schumacher se je takoj po trku, ki se je zgodil kmalu po umiku varnostnega avta, opravičil francoskemu dirkaču, nato pa sta se skupaj odpravila proti garažam. ''Lovil sem Pereza, zato sem zaviral pozno in nisem povsem prepričan, kaj se je zgodilo. Predvidevam, da je Michael zaviral nekoliko prepozno. Nesmiselno se je jeziti, to je pač del dirkanja in tudi najbolj izkušen dirkač lahko naredi napako. Opravičil se je in to je to,'' je po dirki povedal Vergne''Vergne je takoj sprejel moje opravičilo. Nisem povsem prepričan, zakaj se je to zgodilo. Zaviral sem, vendar hitrost ni padala tako hitro kot ponavadi in trku se nisem mogel izogniti,'' je dodal Schumacher.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.