Šport > Moto športi
36 ogledov

''Kdor žali Vettla, ne spoštuje Webbra''

sebastian vettel mark webber EPA
Kritiki Sebastiana Vettla nimajo spoštovanja do Marka Webbra, je prepričan šef Red Bulla Christian Horner.

Christian Horner, šef vodilne ekipe konstruktorskega prvenstva formule 1, je prepričan, da rezultati Sebastiana Vettla pričajo o njegovi nesporni kvaliteti. Britanec meni, da predstave trikratnega svetovnega prvaka, ki je v zadnjih letih povsem zasenčil moštvenega kolega Marka Webbra, niso naključje.

Od leta 2009, ko sta dirkača začela skupno poglavje pri Red Bullu, je Vettel nanizal 29 zmag in tri naslove svetovnega prvaka, medtem ko je Webber na najvišjo stopničko stopil na devetih dirkah.

Horner je prepričan, da Vettlovi kritiki nimajo spoštovanja na njegovega avstralskega kolega. ''Mislim, da je to zelo nespoštljivo do Webbra, saj je Mark dober dirkač. Zelo dober dirkač. Ljudje bodo vedno imeli svoje mnenje, še posebej tvoji konkurenti,'' je povedal Horner, ki upa, da se bo Nemec zapisal v dirkaško zgodovino.

Dirkalnik ni vse

''Še naprej mora zmagovati in zmagovati. Dejstvo, da je vse to dosegel pri tako mladih letih, je izjemno. Postajal bo še močnejši. V formuli 1 dirkajo močni dirkači kot so Alonso, Hamilton, Räikönen, Button, Weber,.. Če bi imeli najboljši dirkalnik, bi vsako dirko končali na prvem in drugem mestu, vendar temu ni tako,'' je na kritike, da Vettel svoje uspehe dolguje dirkalniku, odgovoril Horner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.