Šport > Moto športi
1066 ogledov

Končno dobre novice o Marcu Marquezu

Marc Marquez Epa
Marquez se počasi vrača. Zdaj je že dobil zeleno luč za fizioterapijo.

Španski motociklistični zvezdnik Marc Marquez je šest tednov po operaciji desne roke v ZDA prejel zeleno luč zdravnikov, da lahko začne fizioterapijo. Iz njegove ekipe Honda so danes sporočili, da je bila četrta operacija za 29-letnega dirkača uspešna.

Marquez si je zlomil roko v nesreči na veliki nagradi Španije leta 2020 in čeprav se je aprila lani vrnil v svetovno prvenstvo in zmagal na treh dirkah, mu je poškodba še naprej povzročala težave.

"Naredili smo pomemben korak v procesu okrevanja," je dejal šestkratni svetovni prvak Marquez v izjavi za spletno stran svoje ekipe.

"Na pregledu so zdravniki potrdili, da se nadlahtnica pravilno celi, tako da lahko začnem s fizioterapijo desne roke in kardio-vadbo. Zelo sem navdušen, da bom lahko obnovil gibljivost svoje roke, da bom nadaljeval okrevanje," je še dejal Marquez.

Zdravnik Joaquin Sanchez Sotelo, ki je operacijo desne roke opravil na kliniki Mayo v Minnesoti, je pojasnil, da bo Marquez v naslednjih šestih tednih ponovno opravil pregled.

Komentarjev 1
  • Ender3 21:53 15.julij 2022.

    In koga ta Marques sploh zanima ?. Preveč je publiciteta za te drkače.

Sorodne novice