Šport > Moto športi
21 ogledov

Končno ženska v formuli 1

Maria De Vilotta Facebook
Španka Maria De Villota, hčerka nekdanjega dirkača v F1 Emilia De Vilotte, je bila izbrana za testno voznico ekipe Marussia v formuli 1. Edina dama med moškimi je ob tem dejala: To je fantastično".

Hčerka nekdanjega voznika v F1 Emilia De VillotaMaria De Vilotta, je nova testna dirkačica moštva Marussi. V preteklosti se je preizkusila v več dirkaških tekmovanjih, zdaj pa je prvič sedla v dirkalnik formule 1.

32-letnica je za rusko moštvo Marussia v novem dirkalniku MR01 pred prvo dirko sezone, VN Avstralije odpeljala nekaj testnih kilometrov. "To je odlično. Uresničile so se mi sanje. Upam, da si bom nabrala dovolj izkušenj, da bom lahko v prihodnje nastopila tudi na dirki," je dejala dirkačica, ki je po dolgih sušnih letih spet ženska predstavnica v formuli 1.

Maria De Vilotta | Avtor: Facebook Facebook
Do sedaj še nobeni ženski dirkačici na dirkah formule 1 ni uspelo osvojiti točke, še najuspešnejša je bila Italijanka Lella Lombardi, ki je na VN Španije leta 1975 zasedla šesto mesto in osvojila pol točke, a je bila dirka po le 29 krogih zaradi nesreče, v kateri je umrlo pet gledalcev, končana.

Nekdanja dirkačica Divina Galica pa je dobila novo upanje. "Ona bo ambasadorka. Prepričana sem, da ji bo šlo dobro od rok. Če bo lahko vozila, pa bo imela pred seboj težavno nalogo. Če bi bila na njenem mestu, bi veliko časa preživela v telovadnici in delala z utežmi. Mišice v vratu morajo biti utrjene. No, to je le moj nasvet," je dejala Galica, k ije konec sedemdesetih let nastopila na treh dirkah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.