Šport > Moto športi
1244 ogledov

Kvalifikacije Špancu, grozljiva nesreča mladega Italijana

Alberto Surra Reševalni pas/Twitter
Jorge Martin je bil še drugič letos najhitrejši v kvalifikacijah, dan pa je zasenčila predvsem grozljiva nesreča mladega Italijana v razredu Moto3.

Španec Jorge Martin (Ducati) je bil najhitrejši v kvalifikacijah razreda MotoGP pred dirko za veliko nagrado Amerike v Austinu. Drugo mesto je pripadlo Avstralcu Jacku Millerju (Ducati), tretje pa je za popolno prevlado Ducatija zasedel še Italijan Francesco Bagnaia.

To je bil drugi "pole position" za Martina v tej sezoni, skupno pa šesti v kraljevskem razredu motociklizma. Na dirki bo lovil drugo zmago v motoGP.

Jorge Martin | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudi na četrtem in petem mestu sta končala Ducatijeva dirkača, Francoz Johann Zarco in Italijan Enea Bastianini. Svetovni prvak Francoz Fabio Quartararo (Yamaha) je bil šesti, povratnik po grdem padcu v Indoneziji in težavah z vidom, Španec Marc Marquez, pa je bil po prekinjenem hitrem krogu deveti.

Dirka v razredu MotoGP bo na sporedu v nedeljo ob 20. uri, v razredu Moto2 ob 18.20, v Moto3 pa ob 21.30.

 

Grozljivka v Moto3

Prav najšibkejši razred pa je v soboto poskrbel za največ razburjenja, saj smo bili na tretjem prostem treningu priča grozljivi nesreči mladega Italijana Alberta Surre, zaradi katere je bil trening celo prekinjen.

Po približno desetih minutah treninga je namreč trčil s španskim dirkačem Ivanom Ortolo, izgubil nadzor nad motorjem ter grdo priletel v kovinsko zaščitno ogrado.

Posnetek nesreče si lahko ogledate TUKAJ.

Organizatorji so nemudoma prekinili trening, zdravniško osebje pa je bilo takoj na mestu nesreče, kjer je pomagalo nesrečnemu dirkaču.

Po prvih informacijah naj bi si mladi Italijan zgolj poškodoval desno roko, medtem ko na srečo ni utrpel nobenih hujših poškodb. Kasneje pa se je med kvalifikacijami celo že pojavil v garaži svoje ekipe, kjer je pospremil dogajanje na progi. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice