Šport > Moto športi
16 ogledov

"Lahko izzovemo in premagamo Vettla"

Jenson Button je osvojil VN Kanade Reuters
Ekipi McLarna je po zmagi v Montrealu spet narasla samozavest. "Lahko izzovemo in premagamo Sebastiana Vettla. Zdaj vemo, da se lahko borimo za naslov prvaka," poudarja Jenson Button, ki pred osmo dirko sezone za aktualnim prvakom zaostaja 60 točk.

Sezona formule 1 se bo naslednji vikend nadaljevala z VN Evrope v Valencii. Po zmagi na VN Kanade v Montrealu v taboru McLaren Mercedesa zopet verjamejo v naslov prvaka, pa čeprav Jenson Button za vodilnim v skupnem seštevku Sebastianom Vettlom (Red Bull) zaostaja visokih 60 točk (Lewis Hamilton pa na četrtem mestu že 85). "Ne bi rekel, da mi je dala zmaga v Montrealu nekaj dodatne motivacije, saj sem že zdaj povsem predan, bi pa rekel, da je prav vse v ekipi prepričala, da lahko izzovemo in premagamo Sebastiana. Zdaj vemo, da se lahko borimo za naslov prvaka," odločno poudarja svetovni prvak iz sezone 2009, Button.

"Smo že sredi sezone in zdaj bo treba na prav vsaki dirki dosegati vrhunske rezultate. Od Valencie naprej je naš cilj povsem jasen - želimo le še zmage," zatrjuje vodja moštva iz Wokinga, Martin Whitmarsh. Na ulični stezi v Valencii jim ne bo lahko: že res, da so karakteristike tamkajšnje proge njim in Ferrariju bolj naklonjene kot Red Bullu, a če ne bodo na kvalifikacijah v prvi vrsti, bo težko zmagati, saj se najmanj priljubljeno dirkališče med navijači ni izkazalo kot pravo za prehitevanja.


"Steza je podobna monaški in montrealski in zato sem prepričan, da bomo spet zelo konkurenčni,"
se dirke v Valencii veseli Button, ki je lani tam zasedel tretje mesto (pred njim sta bila Vettel in Hamilton). "Izziv bo najti odličen tempo za dirko, da bi lahko nadoknadili naš manko konkurenčnosti na kvalifikacijah. V Valencii je težko prehitevati, in čeprav bosta spet dve coni za uporabo premičnega krilca, ne bodo prehitevanja nič lažja." A to priložnost McLaren mora izkoristiti, saj nato sledita dirki na hitrih dirkališčih v Silverstonu in na Nürburgringu, ko zna biti Red Bull spet dominanten. Razen če ga res ustavi prepoved spornega difuzorja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.