Šport > Moto športi
451 ogledov

Leclerc se ni izognil sankcijam

charles leclerc Epa
Chalres Leclerc (Ferrari) je v uvodnem krogu VN Sakirja končal dirko Maxa Verstappna (Red Bull).

Ferrarijev dirkač Monačan Charles Leclerc je dobil kazen za povzročitev nesreče na veliki nagradi formule ena v Bahrajnu. Na VN Sahirja je v nedeljo povzročil nesrečo v prvem krogu, ko je tudi končal dirko. Zato bo na zadnji dirki svetovnega prvenstva v Abu Dabiju začel tri mesta nižje od sicer doseženega časa v kvalifikacijah.

Brez uvrstitve je po trčenju že v prvem krogu ostal tudi Nizozemec Max Verstappen (Red Bull). Leclerc je v četrtem zavoju zadel v Mehičana Sergia Pereza (Racing Point), ki je pozneje zmagal na dirki, izgubil nadzor nad dirkalnikom in zletel v zaščitno ogrado. Tam se je zaradi tega znašel še Verstappen.

Sergio Perez Pérez F1 Šport Prva zmaga za Péreza, Russell veliki osmoljenec

Iz formule 1 so po dirki sporočili, da je nesrečo povzročil Leclerc, ki je prepozno zaviral, ter so ga zato kaznovali.

Perez se je ob trčenju tudi zavrtel, vendar je lahko nadaljeval do svoje prve zmage v SP. "Po prvem krogu se je zdelo, da je vse izgubljeno, toda nisem se predal. Mislim, da sem to zmago dobil za zasluge," je po dirki presrečen razmišljal Perez.

Postal je prvi Mehičan z zmago v formuli 1 po Pedru Rodriguezu leta 1970, dočakal pa jo je po kar 190 nastopih v formuli 1.

Mick Schumacher F2 Šport Mick Schumacher že zbira naslove

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.