Šport > Moto športi
23 ogledov

Márquez čaka na odločitev komisarjev

marc marquez jorge lorenzo dani pedrosa EPA
Španski dirkač Marc Márquez nestrpno pričakuje dirko v Maleziji, kjer bo naskakoval šesto zmago v letošnji sezoni.

Marc Márquez (Honda), vodilni v skupnem seštevku prvenstva motoGP, čaka na odločitev komisarjev, ki bodo presodili, ali si španski dirkač zasluži kazen zaradi incidenta z Danijem Pedroso, ki se je zgodil na dirki za VN Aragonije.

''Vem, da je zaslišanje v četrtek. Pogovarjali se bomo o incidentu z Danijem. Nič več ne morem narediti. Počakati moramo, da vidimo, kaj bodo rekli,'' je povedal Márquez.

Španski dirkač ima štiri dirke pred koncem sezone 39 točk prednosti pred Jorgejem Lorenzom (Yamaha). Na dirkališčih Malezije, Avstralije, Japonske in Španije bo na razpolago 100 točk, odločalo pa se bo o naslovu svetovnega prvaka.

''Zdaj gremo v Malezijo in jaz sem pripravljen. Sepang je dirkališče, ki mi je všeč. Tu smo prvič testirali Hondin motocikel in veselim se vrnitve, da ugotovimo, česa smo se naučili,'' je povedal Španec.

Poln pričakovanj je tudi Dani Pedrosa, ki ga od Lorenza loči 20 točk. ''Proga je zelo razgibana, hitri in počasni ovinki, hitro zaviranje in dolge ravnine. Fizično je bil zelo naporen teden. Zaradi bolečin v kolku nisem hodil tri dni, a z vsakim dnem je bolje in upam, da bom za vikend pripravljen,'' je povedal Pedrosa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.