Šport > Moto športi
10 ogledov

Márquez: ''Lorenzo je boljši od Pedrose''

marquez rossi Reuters
Španec Marc Márquez je rojaka Jorgeja Lorenza, ki je na dirki v Assnu nastopil dan po operaciji ključnice, proglasil za boljšega dirkača od Danija Pedrose.

Dirkač Honde Marc Márquez je na dirki za VN Nizozemske zaostal samo za Valentinom Rossijem (Yamaha), ki je zmagal prvič po letu 2010. ''Odlična dirka, odpeljana z visoko hitrostjo. Valentino je bil izjemen. Prehitel sem Pedroso in ga poskušal ujeti, vendar mi ni uspelo. Vale je bil preprosto predober za nas. Proti koncu sem v roki čutil rahlo bolečino, vendar sem zadovoljen s potekom dirke,'' je povedal Márquez, ki je lani osvojil naslov svetovnega prvaka v razredu moto2.

Na dirki v Assnu je nastopil tudi Jorge Lorenzo (Yamaha), ki je dan prej prestal operacijo ključnice. Španec se je zavedal, da bi padec lahko imel katastrofalne posledice, zato ni veliko tvegal, a vseeno dirko končal na zavidiljivem petem mestu. ''Po današnji dirki menim, da je Lorenzo boljši od Pedrose,'' je dodal Márquez.

Rossi: ''Prišel je čas za zmago''

Valentino Rossi je po zmagi na VN Malezije leta 2010 moral čakati skoraj tisoč dni, da je ponovno stopil na najvišjo stopničko. ''Pred začetkom dirke sem si rekel, da je prišel čas za dober start in zmago. Pedrosa je bil tik za menoj, vendar sem vedel, da mu lahko pobegnem, zato sem v zaključku dirke močno pritiskal,'' je povedal Italijan, ki ponovno prekipeva od samozavesti.

''Imel sem veliko dvomov. Izgubil sem zaupanje v svoje sposobnosti, vendar se nisem predal. Upam, da mi bo uspelo zadržati takšen nivo. Včasih ti gre dobro, včasih slabo, a pomembno je, da vztrajaš, saj sem še vedno hiter. Čutim, da lahko zmagam in psihološko sem pripravljen za to,'' je dodal 34-letni veteran.

Pedrosa: ''Nič ni šlo po načrtu''

Dani Pedrosa je s četrtim mestom zadržal vodstvo v skupnem seštevku prvenstva motoGP, toda Španec je bil po dirki razočaran: ''Nič ni šlo po načrtu. Nisem se počutil dobro, še posebej mi je nagajal sprednji del motocikla. Trudil sem se, da bi obdržal stik z Rossijem, vendar nisem mogel. Končal sem pred Lorenzom, a z zlomljeno kjlučnico je bil izjemen,'' je povedal Pedrosa.

Spektakularen padec Jorgeja Lorenza:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.