Šport > Moto športi
1 ogledov

Márquez rutinirano do zmage v Argentini

Lorenzo Marquez Pedrosa MotoGP VN Argentine
1/7
EPA
Marc Márquez nadaljuje s popolnim uvodom v sezono, dobil je še tretjo dirko. Za njim sta se zvrstila Dani Pedrosa in Jorge Lorenzo, četrti je bil Valentino Rossi.

Marc Márquez je že v lanski sezoni prestavljal mejnike, novega je danes. Enaindvajsetletnik je postal prvi dirkač v 43 letih, ki je slavil na prvih treh dirkah in jih začel s prvega startnega položaja. Zadnji dirkač, ki je dobil uvodne tri dirke, pa je bil leta 2001 Italijan Valentino Rossi.

Na dirkališču Termas de Rio Hondo je danes s starta najbolje potegnil Jorge Lorenzo, vendar so mu ostali sledili. Márquez je po napaki zdrsnil na šesto mesto, a se je hitro vrnil za vodilnega Lorenza. Nato mu je le sledil in čakal na napako. Ko se je "naveličal" vožnje na drugem mestu, je devet krogov pred koncem na koncu ciljne ravnine ujel Lorenza in se odpeljal mimo njega.

V le nekaj zavojih si je privozil skoraj sekundo prednosti, ki jo je do konca še nekoliko povišal. Lorenzo se je vdal v usodo, v zaključku dirke pa je ostal še brez drugega mesta, saj ga je prehitel Dani Pedrosa. Na četrtem mestu je končal Rossi, peterico pa je zaključil Nemec Stefan Bradl.

Slab start Marca in Danija

"Začetek je bil težek. Pnevmatike niso bile dobre, vrtele so se v prazno, bil sem na umazani strani steze. Toda bilo je zabavno. Ko mi je Jorge pobegnil, sem ga skušal ujeti. Pritiskal sem, videl sem, da od zadaj prihaja Dani. To je bilo na koncu dovolj, da smo osvojili novo zmago. Hvala ekipi, hvala navijačem v Argentini," je povedal Márquez.

."Nisem tako zelo užival, veliko časa sem izgubil na začetku dirke. Nisem bil najmočnejši. Jorge in Marc sta mi pobegnila. V nekaj krogih sem ujel ritem in prišel do drugega mesta. Nisem bil sposoben zmagati. Ekipna predstava pa je bila dobra," pa je delo Honde pohvalil Pedrosa.

V moto2 Rabat, v moto3 Fenati

Španski motociklist Esteve Rabat (Kalex), vodilni tekmovalec v razredu moto2, je dobil dirko svetovnega prvenstva za veliko nagrado Argentine. Drugo mesto si je privozil Belgijec Xavier Simeon (Suter), tretje pa Španec Luis Salom (Kalex).

Italijan Romano Fenati (KTM) je slavil v najšibkejšem razredu moto3 za VN Argentine. Drugi je bil Španec Alex Marquez (Honda), tretji pa Avstralec Jack Miller (KTM), s 66 točkami vodilni v skupnem seštevku.

VN Argentine (25 krogov, 120,15 km):

1. Marc Marquez (Špa/Honda) 41:39,821 (povp. hitrost: 173,0 km/h)
2. Dani Pedrosa (Špa/Honda) + 1,837
3. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) +3,201
4. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) +4,898
5. Stefan Bradl (Nem/Honda) +15,029
6. Andrea Iannone (Ita/Ducati) +19,447
7. Bradley Smith (VBr/Yamaha) +24,192
8. Pol Espargaro (Špa/Yamaha) +29,118
9. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) +33,673
10. Hiroši Aojama (Jap/Honda) +43,279
...

Skupni seštevek:

1. Marc Marquez (Špa/Honda) 75 točk
2. Dani Pedrosa (Špa/Honda) 56
3. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 41
4. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) 34
5. Andrea Iannone (Ita/Ducati) 25
6. Stefan Bradl (Nem/Honda) 24
7. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) 22
8. Aleix Espargaro (Špa/Yamaha) 21
9. Bradley Smith (VBr/Yamaha) 20
10. Pol Espargaro (Špa/Yamaha) 18
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.