Šport > Moto športi
21 ogledov

Márquez stopica proti naslovu prvaka

Marc Márquez Reuters
Španec Marc Márquez, debitant v razredu motoGP in vodilni v skupnem seštevku prvenstva, je osvojil najboljši startni položaj pred dirko za VN Valencie.

Španec Marc Márquez bo dirko za VN Valencie, ki bo odločala o naslovu svetovnega prvaka v razredu motoGP, začel s prvega startnega mesta.

Márquez si je pred nekaj tedni na dirki za VN Avstralije po napaki ekipe prislužil diskvalifikacijo, kar je Jorgeju Lorenzu, ki bo v Valencii začel z drugega startnega mesta (+0,340), omogočilo, da se je z dvema zaporednima zmagama približal na 13 točk zaostanka.

Márquez je na jutranjem treningu postavil nov rekord proge in bo v nedeljo veljal za glavnega favorita na zadnji dirki sezone. S tretjega mesta bo startal Dani Pedrosa (Honda), četrti je bil Valentino Rossi (Yamaha), prvo peterico pa zaokrožuje Cal Crutchlow (Yamaha).

Zadostuje že četrto mesto

Márquezu bi za naslov svetovnega prvaka zadostovalo že četrto mesto, ki prinaša 13 točk, s čimer ga Jorge Lorenzo tudi v primeru zmage (25 točk) ne bi mogel prehiteti. Aktualnemu svetovnemu prvaku za ubranitev naslova zadostujeta le prvi dve mesti ob predpostavki, da Márquez ne bo dosegel vrhunskega rezultata.

V skupnem seštevku prvenstva ima Márquez 13 točk prednosti pred Lorenzom.

VN Valencie, MotoGP, kvalifikacije:

1. Marc Marquez (Špa/Honda) 1.30, 237
2. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) + 0.340
3. Dani Pedrosa (Špa/Honda) + 0.426
4. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) + 0.683
5. Cal Crutchlow (VB/Tech 3 Yamaha) + 0.876
6. Bradley Smith (VB/Tech 3 Yamaha) + 0.964
7. Alvaro Bautista (Špa/Gresini Honda) + 1.375
8. Stefan Bradl (Nem/LCR Honda) + 1.401
9. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) + 1.481
10. Nicky Hayden (ZDA/Ducati) + 1.633

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.