Šport > Moto športi
20 ogledov

Stonerju mesto med legendami motoGP

casey stoner honda Reuters
Avstralski dirkač Casey Stoner bo med preizkušnjo za VN Avstralije sprejet v dirkaško hišo slavnih.

Dvakratni svetovni prvak v kraljevskem razredu motoGP Casey Stoner je prejel posebno čast. Avstralca bodo prihodnji teden med preizkušnjo svetovnega prvenstva za motociklistično veliko nagrado na Phillip Islandu, kjer je slavil šest zaporednih zmag, sprejeli v hišo slavnih, med legende motoGP.

Sedemindvajsetletni dirkač se bo v dvorani slavnih pridružil takšnim veličinam tega športa, kot so Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daidžiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Freddie Spencer, John Surtees in Carlo Ubbiali. Stoner bo 20. po vrsti član dvorane slavnih motoGP.

"Gre za enega najboljših dirkačev v zgodovini motoGP. Gre za izjemnega dirkača, ki je naredil nekaj res posebnega, ko je svetovno prvenstvo osvojil dvakrat, za krmiloma dveh različnih motorjev, Ducatija in Honde," je odločitev o sprejemu v hišo slavnih utemeljil predsednik uprave španskega podjetja Dornam Sports Carmelo Ezpeleta, lastnika medijskih pravic prvenstva motoGP.

Častni krog na Phillip Islandu

Stoner se bo leto po upokojitvi vrnil na Phillip Island ter odpeljal častni krog, pri tem se mu bosta pridružila Wayne Gardner in Mick Doohan. "Počutim se tako ponižnega, ker so na takšen način prepoznali vse moje dosežke, z veliko častjo bom sprejel to nagrado, je nekaj, kar nisem nikoli pričakoval, da bom dobil," je dejal Avstralec, ki je v motociklistični karavani dominiral v sezonah 2007 in 2011.

Stoner se je je po koncu zadnje dirke sezone 2012, ki je potekala v Valencii, upokojil, s statistiko 45 zmag na dirkah za veliko nagrado in 89 uvrstitev na zmagovalni oder ter 43 priborjenimi prvimi startnimi položaji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.