Šport > Moto športi
277 ogledov

Massa s tožbo nad Fio in Ecclestona: "Boril se bom do konca"

felipe massa EPA
Nekdanji dirkač formule 1 si bo poskušal na sodišču izbojevati naslov svetovnega prvaka za sezono 2008, v kateri je prvo od skupno sedmih lovorik osvojil Lewis Hamilton.

Nekdanji brazilski voznik formule 1 Felipe Massa je v Londonu proti Mednarodni avtomobilistični zvezi (Fia), nekdanjemu lastniku tekmovanja Fomu in nekdanjemu prvem možu tekmovanja Bernieju Ecclestonu vložil tožbo, s katero želi doseči, da mu dodelijo naslov prvaka leta 2008, so poročale agencije, med njimi Reuters.

Massa želi tudi finančno odškodnino v višini približno 75 milijonov evrov. Brazilec je v karieri F1 vozil za ekipe Sauber, Ferrari in Williams. Za rdeče je vozil od 2006 do 2013.

Hamilton Massa | Avtor: Profimedia Profimedia
V sezoni 2008 je osvojil drugo mesto v skupnem seštevku za tedanjim voznikom McLarna, Britancem Lewisom Hamiltonom. Ta je v sezoni 2008 osvojil naslov z 98 točkami, Massa jih je imel 97. Brazilec trdi, da je naslov izgubil zaradi incidenta med dirko na VN Singapurja.

Takrat je v tako imenovani aferi Crashgate tedanji voznik Renaulta Nelson Piquet namerno povzročil nesrečo, po kateri je na dirkališče zapeljal varnostni avtomobil. Dirko je dobil Piquetov moštveni kolega, Španec Fernando Alonso.

Massa je kljub prvemu startnemu položaju po napakah v boksu končal na zgolj na 13. mestu in ni dobil točk, Hamilton pa je bil tretji na 15. od 18 dirk sezone.

Ekipa Renaulta je leta 2009 priznala, da je šlo za namerno nesrečo, a vodstvo F1 ni izničilo izidov singapurske preizkušnje.

"Vedno sem govoril, da se bom boril do konca. Glede na to, da sta se Fia in Fom odločila, da ne naredita ničesar, bomo na sodišču iskali popravo teh dogodkov," je med drugim dejal Massa.

Ta trdi, da bi leta 2008 osvojil naslov prvaka, če bi incident preiskali med sezono, in da je Fia prekršila svoja pravila.

Obtoženi se na Massovo tožbo niso odzvali.

Felipe Massa Ne bo se predal Šport Massa gre po Hamiltonov naslov prvaka: "Moj primer je drugačen" Lewis Hamilton Črn madež za Fio Šport "Formulo 1 smo obvarovali škandala, sicer Hamilton ne bi bil prvak"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.