Šport > Moto športi
258 ogledov

Verstappen po kazni pet mest nižje, kriv menjalnik

Max Verstappen Epa Max Verstappen.
Aktualnemu svetovnemu prvaku se bi to v letošnji sezoni lahko zgodilo še nekajkrat.

Nizozemski dirkač Max Verstappen (Red Bull) je bil najhitrejši v kvalifikacijah za nedeljsko preizkušnjo za veliko nagrado Belgije v Spa-Francorchampsu. Zaradi uporabe petega menjalnika v sezoni pa bo dirko začel pet mest nižje. V soboto bo na vrsti še sprinterska preizkušnja.

Verstappnova kazen bo veljala za nedeljsko preizkušnjo (15.00) in ne za sobotno sprintersko. Ta se bo začela ob 16.30, ob 12. uri pa bodo na vrsti še skrajšane kvalifikacije.

S prvega mesta bo v nedeljo startal Monačan Charles Leclerc (Ferrari), ki je bil danes osem desetink sekunde počasnejši od svetovnega prvaka Verstappna. Ob Leclercu bo v prvi vrsti še Mehičan Sergio Pérez (Red Bull), danes tretji s skoraj devetimi desetinkami zaostanka.

Za Verstappna je to 28. "pole position" v karieri, čeprav bo v nedeljo startal s šestega mesta. Dirkači imajo namreč v sezoni na voljo le štiri menjalnike, Nizozemec pa ima že kmalu po polovici sezone v dirkalniku nameščen peti menjalnik.

V skupnem seštevku ima dvakratni svetovni prvak z Nizozemske 281 točk oziroma kar 110 več od moštvenega kolega Péreza. Tretji je Španec Fernando Alonso (Aston Martin) s 139.

Danes je ob dogajanju na mokri ter ob koncu kvalifikacij posušeni stezi ekipa Alpine objavila, da bo po koncu VN Belgije mesto šefa moštva zapustil Otmar Szafnauer. Tudi športni direktor Alan Permane od ponedeljka ne bo več del francoske zasedbe, saj se 1. novembra seli k Williamsu kot tehnični direktor. Szafnauerjevo mesto bo začasno prevzel Bruno Famin.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice