Šport > Moto športi
1027 ogledov

Polom drugega Red Bulla, preporod McLarna na domači veliki nagradi

F1 Profimedia
Verstappen bo še peto zaporedno dirko začel s prvega mesta.

Nizozemec Max Verstappen bo nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule 1 v Silverstonu začel s prvega startnega mesta, potem ko je bil najhitrejši v kvalifikacijah.

Branilec naslova svetovnega prvaka in voznik Red Bulla je v zadnjem krogu pred več kot 100.000 gledalci za dobri dve desetinki prehitel Britanca Landa Norrisa iz McLarna, tretji pa je bil še en voznik McLarna, Avstralec Oscar Piastri.

Na četrtem in petem mestu sta pristala Ferrarijeva voznika, Monačan Charles Leclerc in Španec Carlos Sainz ml., medtem ko je Mehičan Sergio Perez (Red Bull), ki je drugi v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, obstal že v prvem delu kvalifikacij in bo startal kot 16.

V skupni razvrstitvi ima sicer Verstappen, ki bo s prvega mesta začel že peto zaporedno dirko, sedmo v sezoni in 27. v karieri, pred deseto preizkušnjo sezone 229 točk, Perez je pri 148, tretji pa je Fernando Alonso (Aston Martin) s 129. Izkušeni Španec je kvalifikacije končal na devetem mestu.

Nedeljska dirka za VN Velike Britanije se bo začela ob 16. uri.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice