Šport > Moto športi
3427 ogledov

Svetovni prvak o počitnikovanju s stričkom Schumacherjem

michael schumacher Epa
Dvakratni svetovni prvak formule 1 je imel v otroštvu priložnost pobliže spoznati družino Michaela Schumacherja.

Max Verstappen (Red Bull) je spregovoril o tem, kako je kot majhen otrok doživljal druženje in skupno počitnikovanje z družino legendarnega nemškega dirkača Michaela Schumacherja.

Na enem izmed teh druženj je prvič spoznal tudi Micka Schumacherja, trenutno razvojnega dirkača Mercedesa, s katerim sta takrat spletla prve prijateljske vezi, kolikor jima je to pač dopuščala jezikovna bariera.

Verstappnov oče Jos je bil v sezoni 1994 Schumacherjev moštveni kolega pri Bennettonu, s katerim je Nemec tistega leta osvojil prvega od skupno sedmih naslovov prvaka.

Čeprav so se njune poti kmalu razšle, sta dirkača ostala v prijateljskih odnosih in nekajkrat odšla na skupne počitnice s svojima družinama.

Schumacher Verstappen | Avtor: Reševalni pas/Twitter Michael Schumacher in mali Max Verstappen. Reševalni pas/Twitter
"Še vedno pomnim nekatere počitnice," je spomine na otroštvo v pogovoru za The Times obujal Verstappen. "Takrat sem bil še zelo majhen. Nisem se zavedal, da je Schumacher sedemkratni svetovni prvak. Zame je bil samo še en stric, ki se sprehaja tam naokrog."

"Michael je bil zelo prijazen, sproščen in prijeten. Preprost človek. Ljudje mislijo, da je v zakulisju vedno vse čarobno in da so naša življenja polna blišča in glamurja, a to je bilo povsem običajno druženje med dvema družinama."

"Zelo dobro so mi ostale v spominu počitnice na Norveškem, kamor smo šli smučat. Temperatura je padla na -26 stopinj, zato sva se z Mickom večino časa igrala notri. Nisva se znala prav dobro sporazumevati, saj je on govoril nemško, jaz pa nizozemsko. Kmalu zatem sva oba začela kariero v kartingu. Nekajkrat sva se srečala na dirkališču. Nisva se videla prav pogosto, sva pa vsake toliko obujala spomine na tiste skupne dni," je povedal dirkač Red Bulla.

Mick Schumacher Resne obtožbe Šport F1 vplivnež naj bi iz "osebnih razlogov" škodoval Schumacherju Michael Schumacher Pričevanje Šport "Za Schumacherja so naredili vse. In s tem mislim res vse"

Schumacher Verstappen | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.