Šport > Moto športi
3290 ogledov

F1 vplivnež naj bi iz "osebnih razlogov" škodoval Schumacherju

Mick Schumacher Epa
Mick Schumacher je po mnenju strica Ralfa postal žrtev svojega slavnega priimka.

Mick Schumacher je po koncu lanske sezone F1 izgubil sedež pri Haasu, kjer so se raje odločili za veterana Nica Hülkenberga.

Nemčeve možnosti za obstanek med dirkaško elito so bile precej omejene, najglasneje pa sta se kot možni destinaciji omenjali garaži Williamsa in AlhpaTaurija.

Pri slednjem so na koncu izbral Nycka de Vriesa, pri čemer naj bi ključno vlogo odigral svetovalec Red Bulla dr. Helmut Marko

helmut marko | Avtor: Epa Epa

Marko, vodja Red Bullova razvojnega programa, naj bi v zakulisju uporabil svoj vpliv in dosegel, da se je AlphaTuri odpovedal možnosti sodelovanja s Schumacherjem, kar naj bi bilo v nasprotju z željami šefa ekipa Franza Tosta.

Pri tem pa naj bi Marka vodili "osebni razlogi", ki se navezujejo na slavni priimek mladega nemškega dirkača. Schumacher je nato rešilno bilko našel v Mercedesu, kjer so mu ponudili mesto razvojnega oziroma rezervnega dirkača.

"Franz Tost si je prvotno želel drugega dirkača, saj se dobro zaveda, da razvoj traja dve do tri leta," je razkril Ralf Schumacher, mlajši brat Michaela Schumacherja in Mickov stric.

"Na trgu dirkačev so imeli na voljo Micka. On bi bil logična izbira. Toda nato je vmes posegel dr. Helmut Marko, ki iz osebnih razlogov ni želel Schumacherja in je raje izbral de Vriesa."

"Zdi se mi, da ima Marko problem s priimkom Schumacher. Čeprav sem imel sam prijetne pogovore z njim, ima očitno nek problem z Mickom, sicer ne vidim razloga, zakaj se to ni izšlo. Če sem iskren, pri Red Bullu trenutno ne vidim primernejšega kandidata, zato me Helmutove odločitve še bolj toliko bolj presenečajo," je sklenil Ralf.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice