Šport > Moto športi
916 ogledov

Perez najhitrejši, nesreča Ferrarija pokopala Verstappna

Charles LeClerc Profimedia
Perezu najboljši startni položaj, po Leclercovi nesreči Verstappen šele deveti.

Mehiški dirkač formule 1 Sergio Perez (Red Bull) je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred nedeljsko dirko za veliko nagrado Miamija. V prvi vrsti mu bo družbo delal Španec Fernando Alonso (Aston Martin). Svetovni prvak, Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) bo dirko začel z devetega startnega mesta.

Za slabši položaj Verstappna, ta je zaradi napake prekinil prvi poskus hitrega kroga, je bila kriva nesreča Charlesa Leclerca (Ferrari). Monačan je dobro minuto in pol pred koncem zadnjega dela kvalifikacij zdrsnil s steze in pristal v ogradi. Leclerc je tam obtičal, dirko pa bo začel s sedmega mesta.

Zaradi rdeče zastave minuto in 36 sekund pred koncem, dirkači niso več prišli nazaj na stezo, s čimer si je Perez zagotovil tretji najboljši startni položaj v karieri. Na dirki bo lovil sedmo zmago in ima lepo priložnost, da izkoristi današnjo smolo moštvenega kolega ter v seštevku celo prevzame vodstvo.

Po štirih dirkah sta namreč na vrhu razpredelnice prav oba dirkača Red Bulla. Verstappen ima 93 točk, Perez pa 87. Sledita danes v kvalifikacijah drugi Alonso s 60 in Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) z 48 točkami. Hamilton je bil danes šele 13.

V drugi startni vrsti bosta dirko začela Španec Carlos Sainz ml. (Ferrari) in na veselje domačih navijačev dirkač ameriške ekipe Haas, Danec Kevin Magnussen.

Dirka za VN Miamija se bo začela v nedeljo ob 21.30.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice