Šport > Moto športi
9745 ogledov

Spor zvezdnikov: Naslednjič bom jaz to naredil tebi. Kreten!

George Russell, Max Verstappen Profimedia
Svetovni prvak je tekmecu obljubil maščevanje.

Na VN Azerbajdžana sta se po sprinterski preizkušnji, ki je bila v tej sezoni na sporedu prvič, sprla svetovni prvak Max Verstappen (Red Bull) in George Russell (Mercedes). Dirkača sta se v sprintu pomerila za mesto, Britanec pa je v tretjem ovinku prehitel Nizozemca, a je ob rahlem trčenju nekoliko nastradal bolid svetovnega prvaka.

Ta je kasneje Russella na stezi vseeno ugnal in na koncu osvojil tretje mesto za moštvenim kolegom Sergiom Perezom, ki je zmagal, in Ferrarijevim dirkačem Charlesom Leclercom. Russel je v cilj pripeljal kot četrti.

Sedemnajst krogov, toliko je trajala sprinterska preizkušnja, pa ni bilo dovolj, da bi se Verstappen pomiril. Ko je Russell splezal iz svojega dirkalnika, je svetovni prvak pristopil do njega in mu očital manever. Britanec je odvrnil, da je do trka prišlo zaradi slabšega oprijema, na te besede pa je Verstappen dejal: "Kolega, vsi imamo slab oprijem. Moral bi pustiti več prostora."

"Naslednjič pričakuj, da boš doživel enako," je nato maščevanje obljubil Nizozemec, ob odhodu Russla pa mu je v hrbet navrgel še besedo 'dickhead', ki bi jo lahko prevedli tudi kot kreten.

"Bil sem kar presenečen, mislil sem, da mi bo dejal, da je šlo za dober bo na stezij," je o pogovoru s Verstappnom dejal Russell.

"Bil sem na notranji strani, on je že izgubil pozicijo in bil sem kar presenečen, da jo je skušal obdržati po zunanji strani. Od osmega leta, ko smo nastopali v gokartih, vemo, da je ovinek tvoj, če se na vrhu zavoja nahajaš na notranji strani in si v v prednosti ter da tvegaš, če skušaš po zunanji strani zadržati mesto. Tu sem zato, da se borim, da zmagujem. Ne bom mu kar prepustil mesto, ker je on Max Verstappen v Red Bullu. To je pravzaprav vse, kar lahko rečem," je svoje videnje dogodkov podal Russell.

Na njegove bsede se je Verstappen nemudoma odzval: "Res je dober v razlagah in iskanju opravičil. Vsi smo imeli neogrete pnevmatike, imel sem vso pravico, da sem ostal na zunanji liniji. Sam nisem niti tvegal veliko, pustil sem mu dovolj prostora, ker sem vedel, da voziva bok ob boku. Vendar sta potrebna dva, ki delujeta skupaj. In on tega očitno ni počel."

To je bila prva letošnja sprinterska dirka, naslednja bo na vrsti šele 1. julija v Spielbergu. Skupno bo v sezoni 2023 šest sprinterskih dirk.

V seštevku sezone je na vrhu ostal Verstappen, ki ima zdaj 75 točk. Z zmago se mu je Perez nekoliko približal, zdaj je pri 62 točkah, tretji je Španec Fernando Alonso z 48.

V nedeljo se bo klasična preizkušnja po ulicah Bakuja začela ob 13. uri.

George Russell, Max Verstappen | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.