Šport > Moto športi
892 ogledov

Verstappnov oče: "Nikoli nisem trpinčil svojega sina"

Jos in Max Verstappen Epa
Oče dvakratnega svetovnega prvaka Maxa Verstappna je zavrnil očitke o domnevno spornih vzgojnih metodah.

Nekdanji dirkač F1 Jos Verstappen je vložil veliko napora, da bi svojega sina Maxa Verstappna izoblikoval v vrhunskega voznika in bodočega dirkaškega šampiona, pri čemer pa naj bi se 51-letni Nizozemec, ki si je nekoč delil garažo z Michaelom Schumacherjem, posluževal spornih prijemov.

Verstappen starejši se je v teh dneh spet znašel na tapeti zaradi razkritja, kako je leta 2012 svojega takrat komaj 14-letnega sina pustil na bencinski črpalki na jugu Italije, potem ko je Max odstopil na zelo pomembni dirki prvenstva v kartingu.

Sport 05.05.11, felipe massa, brazilski dirkac, foto: epa Zgodba se zapleta Šport Massa razmišlja o tožbi, ki bi Hamiltona lahko stala naslova prvaka

Verstappen je večkrat priznal, da je sina vzgajal s trdo roko, zanika pa, da naj bi ga s svojim dejanji trpičnil. Nekdanji dirkač F1 je zgodbo o bencinski črpalki z javnostjo prvič delil v dokumentarnem filmu Anatomy of a Champion.

"Ljudje mi očitajo, da sem slab oče in da sem trpinčil svojega otroka. Nikoli ga nisem trpinčil. Bil sem strog do njega. Vse to je bilo del mojega načrta, da ga nekaj naučim. Večini ljudi se niti približno ne sanja, kako prideš do svetovnega vrha," je svoje nekonvencionalne, po svoje pa učinkovite vzgojne metode zagovarjal Verstappen st.

 | Avtor: Profimedia Profimedia
Njegov sin Max, ki je tudi po zaslugi neizprosnega očeta osvojil že dva naslova svetovnega prvaka, je v lanskem intervjuju za ESPN razkril, da je čakanja na bencinskem servisu odrešila mama.

"Na startu dirke sem ostal v vodstvu, nato pa me je eden od tekmecev prehitel. Bil sem tako jazen, da se ga poskušal še v istem krogu prehiteti nazaj, in to na povsem neprimernem mestu. Oče je bil zelo jezen name, ker sem z eno neumno potezo zavrgel celo dirko. Tudi sam sem bil jezen in razočaran. Ko sem na poti domov želel pogovoriti z njim, me je ignoriral. V nekem trenutku najine 17-urne poti se me je naveličal in me spodil iz kombija. Ustavil je na bencinski črpalki in me pustil tam," je povedal dirkač Red Bulla.

Tudi Verstappnov menedžer Raymond Vermuelen je menil, da je bila očetova reakcija pretirana. "Včasih sem rekel 'Jos, ti si z drugega planeta', on pa mi je odvrnil: 'Vem, vendar tako mora biti, če želimo uspeti. Konec debate.'"

Fernando Alonso Spet udaril Šport Alonso ne prizanaša: "Spomin mu peša, očitno prihaja v leta" Grozljivo Šport Razbitine dirkalnika zadele navijača na tribuni, tekla je kri

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.