Šport > Moto športi
1656 ogledov

Alonso ne prizanaša: "Spomin mu peša, očitno prihaja v leta"

Hamilton Alonso Verstappen Profimedia
Španski dirkač ne zamudi nobene priložnosti za provokacijo Lewisa Hamiltona.

Fernando Alonso (Aston Martin) se je v zanj značilnem slogu odzval na izjavo Lewisa Hamiltona (Mercedes), ki je nedavno trdil, da ima letošnji Red Bullov dirkalnik večjo premoč nad konkurenti kot katerokoli moštvo doslej.

Lewis Hamilton Boleče spoznanje Šport Hamilton obupan: "Tudi Mercedes ni bil tako hiter"

Izjava je bila zanimiva v luči dejstva, da je Hamilton vrsto let razpolagal z morda celo najbolj dominantnimi paketi v zgodovini elitnega dirkaškega tekmovanja, kar mu je omogočilo nizanje rekordov in osvojitev sedmih naslovov svetovnega prvaka.

"Niti približno se ne strinjam z njim," je Hamiltonovo 'teorijo' ovrgel dvakratni svetovni prvak Alonso in se pri tem oprl na razplet dirke v Savdski Arabiji, kjer je ciljno črto prepeljal 20 sekund za zmagovalcem Sergiom Perezom (Red Bull).

"V Džedi sem zaostal 20 sekund za Perezom in Verstappnom. Lewis in Nico Rosberg sta nas v letih 2014 in 2015 premagovala za več kot minuto. Lewis ima kratek spomin, očitno prihaja v leta," se je na račun sedemkratnega prvaka šalil Alonso.

Grozljivo Šport Razbitine dirkalnika zadele navijača na tribuni, tekla je kri Max Verstappen Udaril po mizi Šport Svetovni prvak Verstappen zagrozil z odhodom iz formule 1

Po mnenju španskega veterana so Hamiltonovi trenutni rezultati realnejši prikaz njegovih dirkaških sposobnosti.

"V običajnem dirkalniku se lepo vidi, da ima tudi on slabosti. Prej je vedno dirkal sam ali skupaj z moštvenim kolegom. Je rekorder po številu najboljših startnih položajev, a je v kvalifikacijah za prvi dve dirki sezone obakrat zaostal za Georgeom Russellom (moštveni kolega. op. a.). Še en dokaz, da je dirkalnik še vedno odločilnega pomena," je prepričan Alonso.

lewis hamilton Zadoščenje Šport Alonso nad Hamiltona: "Zdaj vidiš, da gre za dirkalnik"

Fernando Alonso | Avtor: Epa Epa

Fernando Alonso Nepošteno Šport Odmevno razkritje: Alonso je podkupoval mehanike!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.