Šport > Moto športi
5851 ogledov

Senzacija v ZDA, želi si nastopiti v formuli 1

Lindsay Brewer instagram
V ameriškem dirkaškem športu ima vse bolj vidno vlogo tudi dirkačica Lindsay Brewer.

Ameriška avtomobilistična serija IndyCar ima novo senzacijo. To je 25-letna ameriška dirkačica Lindsay Brewer, ki je veliko navijačev pridobila z rednimi objavami na socialnih omrežjih in atraktivnim videzom. Na Instagramu ima na primer 2,1 milijona sledilcev. Trenutna sice nastopa v seriji USF Pro2000, tretjem razredu razvojnega programa Road to Indy, ki najboljšim z dirkaškimi štipendijami pomaga do sedežev v dirkalnikih serije IndyCar. 

Ljubezen do avtomobilističnega športa je Lindsay Brewer odkrila šele pri enajstih letih, ko se je na rojstnodnevni zabavi preizkusila v kartingu. V intervjuju za  'Racers Behind The Helmet' je za svojega idola označila sedemkratnega svetovnega prvaka formule 1 Lewisa Hamiltona.

"Moji vzorniki so Hamilton in Andrettijevi (znana ameriška dirkaška družina; op.p.). Sem velika navijačica Lewisa in Romaina Grosjeana, ki je prestopil v serijo IndyCar in opravlja odlično delo pri rasti tega športa," je izjavila Brewrjea.

Tudi sama bi se rada preizkusila v formuli 1, vendar bi bil preboj v najelitnejši avtomobilistični šport pravi čudež.

Komentarjev 3
  • R2D2 18:06 28.marec 2023.

    Bodo uvedli ženske kvote, ne glede na sposobnosti in IQ - kot v politiki in gospodarstvu! Samo da je babnca, tudi če nima pojma o ničemer!

  • PaPajapopi 16:54 28.marec 2023.

    Zakaj pa ne. Tudi pri nas je bila ena pogumna pa ne vem, če še dirka.

Sorodne novice