Šport > Moto športi
1763 ogledov

Nore kvalifikacije, Verstappnu odpovedal motor

Max Verstappen Profimedia
Po smoli Verstappna prvo startno mesto Perezu.

Mehičan Sergio Perez je v kvalifikacijah VN Savdske Arabije v Džedi prišel do prvega startnega mesta za nedeljsko dirko formule 1. Voznik Red Bulla je do "pole positiona" prišel tudi z nekoliko sreče po smoli svojega moštvenega kolega in branilca naslova svetovnega prvaka, Nizozemca Maxa Verstappna.

 

Slednji je dobil uvodno dirko sezone v Bahrajnu in je prevladoval na vseh treh treningih, potem pa ga je v kvalifikacijah na cedilu pustila okvara dirkalnika. S tem je še prišel do boksov in le zlezel iz njega, nedeljsko preizkušnjo pa bo začel s 15. startnega položaja.

Nizozemčeva smola je boj za prvo startno mesto naredila nekoliko bolj zanimiv, na 6,174 km dolgi progi sta se za Perezom zvrstila Ferrarijev Monačan Charles Leclerc in Španec Fernando Alonso iz ekipe Aston Martin. Toda Leclerc bo zaradi menjave motorja startal z deset mest slabšega položaja.

Za Pereza je to drugi "pole position" v karieri, prvega si je privozil na isti progi pred enim letom.

Nedeljska dirka se bo začela ob 18. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice