Šport > Nogomet
300 ogledov

Messi med kandidati za 'športnega oskarja'

Lionel Messi Epa
Znani so vsi nominiranci za eno najbolj prestižnih športnih priznanj na svetu.

Šampion formule 1 Max Verstappen in njegova dirkaška ekipa Red Bull Racing sta bila nominirana za svetovno športno nagrado laureus 2023, ki jo je Verstappen osvojil že lani.

Poleg Nizozemca sta med nominiranci tudi argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi in španski teniški zvezdnik Rafael Nadal, so danes sporočili organizatorji.

Omenjeni trojki konkurenco predstavljajo še svetovni rekorder v skoku s palico Armand "Mondo" Duplantis, Messijev klubski soigralec Kylian Mbappe in košarkarski zvezdnik Steph Curry.

 | Avtor: Laureus Laureus

V glavni ženski kategoriji sta favoritinji smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin in teniška številka 1 Iga Swiatek. Med nominirankami so še plavalka Katie Ledecky, nogometašica Alexia Putellas, ter atletinji Shelly-Ann Fraser-Pryce in Sydney McLaughlin-Levrone.

 | Avtor: Laureus Laureus

Golfski as Tiger Woods in danski nogometaš Christian Eriksen sta nominirana v kategoriji največja vrnitev v šport. Mladi španski teniški zvezdnik Carlos Alcaraz pa bi lahko postal novinec leta.

Zmagovalci bodo znani spomladi.

Nagrade podeljuje fundacija Laureus, nominirance in nagrajence pa izbira 71-članski odbor, ki ga vodi legendarni novozelandski igralec ragbija Sean Fitzpatrick.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice